دوره 2، شماره 1 - ( اردیبهشت 1397 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 68-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

MALEK M, EBRAHEMZADEH M, ARAB FARASHAHI H, BESHARATI M R, MORTAZAVI MEHRIZI M, MOZAIAN M R. Investigation of Color Blindness Prevalence among Students of Yazd Medical Sciences Universities. ohhp 2018; 2 (1) :62-68
ملک مهدی، ابراهیم زاده مهرزاد، عرب فراشاهی سیدحسین، بشارتی محمدرضا، مرتضوی مرتضی، مزیّن محمدرضا. بررسی شیوع کوررنگی در دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی شهر یزد. بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1397; 2 (1) :62-68

شرکت سهامی آب منطقه ای یزد، یزد، ایران
مقدمه: با توجه به اهمیت کوررنگی و تاثیر آن بر عمق و کیفیت دانشجویان این مطالعه با هدف بررسی فراوانی انواع کوررنگی قرمز - سبز در دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی یزد می‌باشد.
روش بررسی: این پژوهش توصیفی تحلیلی با روش نمونه‌گیری آسان برای همه دانشجویان پسر (483 نفر) و دختر (1016 نفر) دانشگاه‌های علوم پزشکی یزد با استفاده از آزمون تشخیصی ایشی‌‌هاراIshihara) ) انجام شد. اطلاعات به دست آمده با نرم افزار SPSS18 و آزمون­های آماری توزیع نرمال و T-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: 23 نفر (76/4 درصد) دانشجویان پسر کوررنگی داشتند، که تعداد 13 نفر ( 48/2 درصد) آنها از نوع دوتان خفیف(دو ترانومالی)، 4 نفر (83/0 درصد) دوتان شدید (دوترانوپیا)، 5 نفر (03/1 درصد) پروتان خفیف (پروتانو مالی)، 1 نفر (21/0 درصد) پروتان شدید (پروتانوپیا) و 21/0 درصد کوررنگ کامل (Total) بودند. 7 نفر (69/0 درصد) دانشجویان دختراختلال دید رنگ داشتند، 3 نفر (30/0 درصد) آن­ها از نوع دوتان خفیف، 2 نفر (19/0 درصد) دوتان شدید و 2 نفر (19/0 درصد) پروتان خفیف بودند، در گروه دختران دانشجوی کوررنگ کامل نبود.
نتیجه گیری: درصد قابل ملاحظه‌ای اختلال دید رنگ داشتند و در دانشجویان پسر بیشتر از دختر بود. 74 درصد آن­ها از کوررنگی خود خبر نداشتند. اطلاع از آن برای آن‌ها می‌تواند راهگشای انتخاب شغل و رشته تخصصی باشد. پیشنهاد می‌شود افراد کوررنگ مشاغلی را انتخاب نمایند که احتیاج به تشخیص دقیق رنگ‌ها نداشته باشد و یا از کمک سایر افراد در انتخاب رنگ صحیح بهره گیرند.
دریافت: 1397/3/5 | پذیرش: 1397/3/5 | انتشار: 1397/3/2