دوره 2، شماره 1 - ( اردیبهشت 1397 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 76-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
چکیده:   (2680 مشاهده)
مقدمه: فضا های سبز شهری تاثیر مثبتی بر پیشگیری از بیماری های روانی، قلبی و عروقی دارند. استفاده از لامپ­ها­ با توزیع صحیح منابع روشنایی باعث افزایش بهره وری از این مکان­ها می­شود. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت روشنایی پارک های شهر کرمان می باشد.
روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه توصیفی - مقطعی بوده و در فصل بهار و تابستان سال 1395 در 38 پارک شهری کرمان انجام شد. پس از محاسبه مساحت هر پارک، به ایستگاهای 10×10 متر تقسیم شد و میزان شدت روشنایی توسط دستگاه لوکس متر هاگنر (Hagner) مدل EC1 در ارتفاع 2/1 متر از سطح زمین اندازه گیری شد. اطلاعات به دست آمده با نرم افزار SPSS16 مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: میانگین شدت روشنایی در همه مناطق کمتر از میزان استاندارد (30-50 لوکس) و بیشترین میزان روشنایی در منطقه دو (61/9 لوکس) و کمترین میانگین شدت روشنایی در منطقه چهار (6/3 لوکس) بود. لامپ های فلورسنت سدیمی کم فشار عمده­ترین نوع لامپ بوده و در هیچ کدام از این پارک­ها الگوی توزیع روشنایی به کار گرفته نشده است.
نتیجه گیری: میانگین شدت روشنایی در پارک­های شهر کرمان کمتر از مقدار استاندارد بوده و با توجه به مقایسه مساحت و میزان روشنایی اندازه گیری شده، مشاهده شد که پارک­های با مساحت بزرگتر دارای میزان روشنایی کمتری بوده و این به دلیل عدم توجه به طراحی روشنایی و در نظر گرفتن بعد مساحت و تعداد منابع روشنایی و هم چنین چیدمان چراغ ها بوده است که می بایستی اصلاح گردد
متن کامل [PDF 1001 kb]   (1707 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی
دریافت: 1397/3/5 | پذیرش: 1397/3/5 | انتشار: 1397/3/5

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.