دوره 1، شماره 1 - ( مرداد 1396 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 78-72 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
چکیده:   (2963 مشاهده)
مقدمه: با توجه به اینکه شغل مس­گری از جمله مشاغلی است که در آن به دلیل وجود انجام حرکات تکراری و داشتن پوسچر نامناسب حین کار شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی رتبه بالایی را دارا می باشد، بنابراین این مطالعه با هدف ارزیابی عوامل خطر و تعیین شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی در مس­گران شهر کرمان با استفاده از روش RULA در سال ۱۳۹۳ انجام گرفت.
روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی می باشد، جهت ارزیابی عوامل خطر اختلالات اسکلتی عضلانی وضعیت کاری ۱۰ مس­ گر شهر کرمان با استفاده از روش RULA مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات مورد نیاز برای تعیین شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی با استفاده از پرسشنامه نوردیک جمع آوری و به کمک نرم افزار SPSS16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: بیشترین شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی در ناحیه کمر مشاهده گردید، که میزان شیوع آن برابر با 90درصد بود. پس از کمر،  شایعترین علائم به ترتیب در زانو با 80درصد، گردن با 70درصد، پشت و مچ دست با ۶۰درصد،  مچ پا و شانه­ها با ۳۰درصد و آرنج و ران با ۱۰درصد گزارش شدند.
نتیجه گیری: یافته­های این مطالعه نشان داد که علا‌ئم اختلالات اسکلتی عضلانی در مس­گران شیوع بالایی دارد و سطح ریسک ابتلا به این اختلالات در حد متوسط به بالا می باشد.
متن کامل [PDF 894 kb]   (831 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (960 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی
دریافت: 1395/10/25 | پذیرش: 1396/1/19 | انتشار: 1396/5/8

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.