دوره 2، شماره 2 - ( مرداد 1397 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 121-112 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ESMAEILI P, ABBASI M. Establishing the Barrier Management System for South Pars Offshore Platforms. ohhp 2018; 2 (2) :112-121
URL: http://ohhp.ssu.ac.ir/article-1-135-fa.html
اسماعیلی پیام، عباسی مصطفی. استقرار مدیریت سیستم حفاظتی (Barrier Management) در سکوهای دریایی پارس جنوبی. بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1397; 2 (2) :112-121

URL: http://ohhp.ssu.ac.ir/article-1-135-fa.html


گروه ایمنی صنعتی، دانشکده ایمنی، دانشگاه تابناک لامرد، فارس، ایران
چکیده:   (2293 مشاهده)
مقدمه: یکی از مهم‌ترین ارکان تولید ایمن و پایدار در بخش صنایع فراساحلی، فعال شدن صحیح و به موقع سیستم‌های ایمنی و همچنین ‌بروز‌رسانی و رفع کمبودهای تجهیزات ایمنی سکوهای دریایی می‌باشد. با توجه به توسعه و پیشرفت صنایع فرایندی بالاخص سکوهای دریایی منطقه پارس جنوبی که سهم عمده‌ای در اقتصاد کشور دارند، بررسی دقیق و جامع کلیه نواقص و مشکلات سیستم‌های حفاظتی و رفع این نواقص و مشکلات سیستم‌ها و تجهیزات ایمنی سکوهای دریایی حایز اهمیت می‌باشد.
روش بررسی: این مطالعه به‌ صورت کاربردی در 19 سکوی دریایی پارس جنوبی در سال 1396 انجام شد. جهت بررسی وضعیت سیستم حفاظتی، ماتریسی شامل 16 ‌سیستم و تجهیزات ایمنی در دو گروه اصلی عملیاتی و HSE طراحی گردید. سپس شرایط سکوها در سه وضعیت بحرانی، نامطلوب و ایمن بودن موانع با توجه به سیستم‌های حفاظتی مشخص گردید. برای نمایش بهتر وضعیت موانع از رنگ‌ نیز استفاده گردید.
یافته‌ها: برای نمونه، وضعیت مانع حفاظتی ESD در یکی از سکوها در بخش نگهداری واحد عملیاتی نشان می‌دهد وضعیت موانع حفاظتی به ‌صورت 6 مانع ایمن، 13 مانع نامطلوب و یک مورد مانع بحرانی گزارش گردید. وضعیت کلی سکوها در طی یک‌سال به ترتیب 12 مورد بحرانی، 103 مورد نامطلوب و 45 مورد ایمن در واحد عملیاتی بوده است.
نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر جز مطالعات وسیع مدیریت موانع با تاکید بر سیستم‌ها و تجهیزات ایمنی در سکوهای دریایی می‌باشد. این مطالعه با تاکید بر شناسایی و پیگیری نواقص موجود در سیستم‌های حفاظتی برای افزایش قابلیت اطمینان عملکرد اجرا گردید تا وضعیت سیستم‌های ایمنی بررسی و در صورت نیاز اقدامات لازم برای رفع نواقص بحرانی و نامطلوب انجام شود.
متن کامل [PDF 815 kb]   (1274 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی
دریافت: 1397/5/30 | پذیرش: 1397/5/30 | انتشار: 1397/5/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه بهداشت کار و ارتقا سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Occupational Hygine and Health Promotion Journal

Designed & Developed by : Yektaweb