دوره 3، شماره 3 - ( آبان 1398 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 289-278 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bagherpour I, Feylizadeh M R. Job Burnout Dimensions of Fars Province Gas Company Engineers. ohhp 2019; 3 (3) :278-289
URL: http://ohhp.ssu.ac.ir/article-1-248-fa.html
باقرپور ایمان، فیلی زاده محمدرضا. تعیین ابعاد فرسودگی شغلی مهندسین ناظر شرکت گاز استان فارس. بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1398; 3 (3) :278-289

URL: http://ohhp.ssu.ac.ir/article-1-248-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، شیراز، ایران
چکیده:   (2298 مشاهده)
مقدمه: توسعه بی رویه شهرها باعث افزایش مصرف کنند گان گاز طبیعی شده که این امر ملزم به اجرای شبکه گاز رسانی و نصب انشعاب برای مصرف کنندگان است که باعث افزایش سرعت کاری و استرس مهندسین ناظر شرکت گاز گردیده است. هدف از انجام این مطالعه تعیین ابعاد فرسودگی شغلی مهندسین ناظر شرکت گاز استان فارس در نهایت ارائه راهکارهای مناسب جهت کنترل و رفع آنها به منظور ارتقاء سطح سلامت و ایمنی آنها است.
روش بررسی: جمع آوری داده ها از طریق پرسش نامه خود ساخته و بخش مربوط به خستگی عاطفی و شغلی با استفاده از پرسشنامه فرسودگی شغلی مسلش بوده است. اعتبار محتوی پرسش نامه به صورت کیفی و با استفاده از روش پانل خبرگان و پایایی پرسش نامه و از طریق محاسبه آلفای کرونباخ انجام شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج آزمون رگرسیون نشان داد که میان عوامل روانی و فشار کاری با مشخصات دموگرافی افراد و عوامل محیطی و بیولوژیکی رابطه معنادار وجود دارد (P<0.05). به علت فشار کاری و روانی زیاد، خستگی عاطفی و در پی آن بروز استرس در مهندسین ناظر مشاهده می شود که باعث فرسایش شغلی و افسردگی در بین آنان می شود. به گونه ای که میانگین خستگی عاطفی در بین شرکت کنند گان 2/96 درصد است.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد بیش از 55/78 درصد از ناظران وضعیت ایمنی و بهداشت را نا مطلوب می دانند. بین مؤلفه لباس کار و سایر لوازم حفاظت فردی با احساس درد در هریک از نواحی مورد بررسی و بین مؤلفه های معاینات ادواری روان سنجی با اختلالات اسکلتی رابطه معنا داری وجود دارد (P<0.05).
 
 
متن کامل [PDF 1028 kb]   (898 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ارگونومی
دریافت: 1398/7/15 | انتشار: 1398/8/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه بهداشت کار و ارتقا سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Occupational Hygine and Health Promotion Journal

Designed & Developed by : Yektaweb