دوره 4، شماره 1 - ( اردیبهشت 1399 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 80-70 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشگاه بقیه الله
چکیده:   (2773 مشاهده)
مقدمه : به علت استفاده از تجهیزات الکتریکی متعدد، همه‌ساله حوادث متعددی در بیمارستان‌ها رخ می‌دهد که هزینه‌های گزافی به فرد و سازمان تحمیل می‌کنند. هدف این مطالعه ارزیابی ریسک برق یکی از بیمارستان‌های تحت‌ نظر دانشگاه بقیه‌الله با استفاده از روش ETBA است.
روش‌کار : کلیه پریزها، کلیدها، دستگاه‌های ثابت و سیار و تابلوهای ثابت از نظر داشتن یا نداشتن سیستم ارت و سالم یا معیوب بودن از نظر ظاهری بررسی شدند. این کار با استفاده از ولت‌متر و یک لامپ ساده که به آن دو سیم نیم‌متری متصل بود انجام گردید. کلیه دستگاه‌ها و تابلوها از نظر وجود رله حفاظ جان بررسی شدند. برای هر یک از تجهیزات و ایستگاه‌های کاری، کاربرگ ETBA تکمیل گردید. موانع موجود شناسایی و عدد ریسک اولیه محاسبه شد. برای هر تجهیز یا ایستگاه کاری که سطح ریسک بالاتر از حد مجاز داشت، موانع و راهکارهایی پیشنهاد و مجددا ریسک ثانویه محاسبه شد.
یافته‌ها : برای 71 دستگاه و ایستگاه کاری کاربرگ ETBA تکمیل و ریسک اولیه و ثانویه محاسبه گردید. بررسی‌ها مشخص نمود که کلیه بخش‌های ساختمان اصلی و سازه ریاست از وضعیت ارت مناسبی برخودار نیستند. نتایج حاصل از ارزیابی ریسک تجهیزات و ایستگاه‌ها با روش ETBA مشخص نمود که 97 درصد تجهیزات سطح ریسک قابل قبولی ندارند. 52 درصد دارای ریسک غیرقابل‌قبول، 45 درصد دارای ریسک نامطلوب و تنها 3 درصد دارای ریسک قابل‌قبول هستند.
نتیجه­گیری : نتایج این مطالعه می‌تواند به اولویت‌بندی تخصیص منابع درجهت برطرف نمودن نقص‌های بیمارستان و کاهش ریسک حوادث به سطح قابل‌قبولی استفاده گردد
متن کامل [PDF 878 kb]   (2254 دریافت)    

دریافت: 1398/9/17 | پذیرش: 1399/2/8 | انتشار: 1399/2/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.