Majidi E, Zarei Mahmoud Abadi H, Fattahi Bafghi H, Ahmadi S, Sharifi M, Moradi B. Identifying and Assessment the Health Hazards of the Petrochemical Industry Using the Localized JHA Method. ohhp 2022; 5 (4) :359-370
URL:
http://ohhp.ssu.ac.ir/article-1-376-fa.html
مجیدی عیسی، زارعی محمودآبادی هادی، فتاحی بافقی حامد، احمدی سودابه، شریفی مرتضی، مرادی بهنام. شناسایی و ارزیابی مخاطرات بهداشتی صنعت پتروشیمی با استفاده از روش آنالیز مخاطرات شغلی بومیسازی شده. بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1400; 5 (4) :359-370
URL: http://ohhp.ssu.ac.ir/article-1-376-fa.html
گروه سلامت، ایمنی و محیط زیست، دانشکده بهداشت و ایمنی، دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، تهران، ایران
چکیده: (1359 مشاهده)
مقدمه: در صنعت پتروشیمی عوامل زیانآور مختلفی وجود دارند که عدم توجه و مدیریت صحیح آنها، پیامدهای نامطلوبی را برای سازمان و کارکنان به دنبال خواهد داشت. این مطالعه با هدف شناسایی و ارزیابی مخاطرات بهداشتی صنعت پتروشیمی با استفاده از روش آنالیز مخاطرات شغلی بومیسازی شده انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه مقطعی- توصیفی که در یکی از پتروشیمیهای ایران در سال ۱۳۹۹ انجام شد به منظور ارزیابی ریسک بهداشتی ناشی از عوامل زیانآور از روش آنالیز مخاطرات شغلی (Job Hazard Analysis: JHA) بومیسازی شد استفاده گردید. ابتدا پس از تعیین شغل مورد نظر و تقسیم آن به وظایف شغلی، تعداد وظایف مشخص گردید. سپس به منظور محاسبه عدد اولویت ریسک (Risk Priority Number: RPN) از حاصلضرب ۳ فاکتور احتمال وقوع، شدت، تناوب مواجهه استفاده شد. کلیه محاسبات توسط Excell انجام گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد که از ۳۵۳ ریسک محاسبه شده ۴۸/۹۳ درصد از کل ریسکها در سطح ریسک قابلقبول، ۸۲/۴ درصد از ریسکها در سطح اهمیت کم و ۷/۱ درصد در سطح ریسکهای با اهمیت متوسط قرار دارند. همچنین در بین مخاطرات مورد بررسی عوامل زیانآور ارگونومی با ۲۲ درصد بیشترین فراوانی و عوامل زیانآور بیولوژیکی با ۱ درصد کمترین فراوانی مخاطرات بهداشتی را به خود اختصاص دادند.
نتیجهگیری: با استفاده از روش JHA بومیسازی شده میتوان مخاطرات بهداشتی محیط کار را ارزیابی و متناسب با سطح ریسک طبقهبندی کرد. با توجه به اهمیت مخاطرات بهداشتی لازم است علاوه بر شناسایی و ارزیابی آنها، اقدامات مدیریتی مناسبی به منظور کاهش و کنترل سطوح ریسک تعیین و اجرا نمود تا از حوادث و بیماریهای شغلی مرتبط و هزینههای سنگین پیشگیری شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
کلیه موضوعات بهداشت حرفه ای دریافت: 1400/4/11 | پذیرش: 1400/11/4 | انتشار: 1400/11/13