زمینه و اهداف: به دلیل افزایش اضطراب ناشی از کرونا در کادر درمان شناسایی و پرورش راهکارهای مقابله با اضطراب در میان آنها امری ضروری است. از اینرو هدف پژوهش حاضر بررسی نقش ورزش و عمل به باورهای دینی بر اضطراب ناشی از کرونای کادر درمان است.
مواد و روشها: این پژوهش به شیوه نیمه تجربی از نوع پیشآزمون و پسآزمون انجام شد. جامعه تحقیق کادر درمان بیمارستانهای چند استان ایران بود که به بیماران کرونایی خدماترسانی میکردند. حجم نمونه ۵۴ نفر بود که به صورت تصادفی و هدفمند انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه اضطراب ناشی از کرونا علیپور و همکاران بود. جهت تجزیهوتحلیل دادهها پس از بررسی نرمال بودن توزیع نمرات، از آزمون آنوا، تی وابسته و آزمون تعقیبی LSD با استفاده از نرمافزار SPSS استفاده شد.
یافتهها: اختلاف معناداری بین نمرات پیشآزمون و پسآزمون در گروههای داوطلبانه ورزش (۹/۲۱t = )، داوطلبانه انجام اعمال دینی (۱۵/۱۴ t =) و تصادفی ورزش (۸۴/۳ t =) مشاهده شد که نشاندهنده تأثیر آنها بر کاهش اضطراب کادر درمان است. بین نمرات پیشآزمون و پسآزمون گروه کنترل (۵۵۶/۰ t =) و تصادفی انجام اعمال دینی (۵۹۵/۱ t =) تفاوت معناداری مشاهده نشد. همچنین نتایج نشان داد که گروه داوطلبانه انجام اعمال دینی، داوطلبانه ورزش و تصادفی ورزش به ترتیب کمترین مقدار اضطراب را دارند.
نتیجه گیری: انجام ورزش به علت غالب بودن جنبه فیزیولوژیکی آن چه مطابق میل کادر درمان باشد و چه نباشد موجب کاهش اضطراب در آنها میشود؛ اما عمل به باورهای دینی به دلیل غالب بودن بعد روحی آن تنها وقتی که بر اساس خواسته فرد باشد موجب کاهش اضطراب میشود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |