۳ نتیجه برای اکبری
محمد امین رشیدی، عاطفه یوسفی مهر، عبدالحسین پور نجف، مسعود پور نجف، مهرداد کاظمی، عظیم اکبری، مقداد کاظمی،
دوره ۲، شماره ۴ - ( بهمن ۱۳۹۷ )
چکیده
مقدمه: استرس شغلی پاسخهای هیجانی آزاردهندهای است که به علت عدم تطابق بین نیازمندیهای شغلی با تواناییهای فردی ایجاد میشود. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت استرس شغلی و فاکتورهای تاثیرگذار بر آن در میان کارکنان دانشگاه علوم پزشکی ایلام انجام گرفت.
روش بررسی: این مطالعهی توصیفی - تحلیلی و از نوع مقطعی بر روی ۱۵۳ نفر از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی ایلام در سال ۱۳۹۴ به روش نمونهگیری تصادفی ساده انجام گرفت. به منظور جمعآوری دادهها از پرسشنامه استرس شغلی Philip. L. Rice استفاده شد. سپس تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS۱۶ و آمار توصیفی و آزمونهای آماری آنالیز واریانس یکطرفه (آزمون تعقیبی شفه)، کایدو، تیتست مستقل و همبستگی اسپیرمن انجام گرفت.
یافتهها: میانگین نمره کلی استرس شغلی در جامعه مورد مطالعه برابر با ۲۹/۳۱ ± ۲۵/۱۵۲ بود که ۶/۶۸ درصد از افراد مورد مطالعه در محدوده استرس شغلی متوسط قرار داشتند. آزمون اسپیرمن، همبستگی معکوس و معنیدار آماری را بین خرده مقیاسهای روابط بین فردی و شرایط فیزیکی محیط کار و متغیر گروههای سنی در کارکنان ستاد و پردیس نشان داد (۰۵/۰>P و ۲۴۶/۰r= و ۱۶۳/۰ r=). آزمون آنالیز واریانس تفاوت معنیدار آماری را بین خرده مقیاس روابط بین فردی با نوع استخدامی نشان داد (۰۵/۰>P).
نتیجهگیری: نظر به اینکه در این مطالعه متغیرهای نوع استخدامی، سن و خرده مقیاس روابط بین فردی به عنوان مهمترین عوامل تاثیرگذار بر استرس شغلی معرفی شدند لذا ضرورت دارد تا در انتخاب افراد متناسب با شغل مورد نظر، توجه بیشتری به متغیرهای ذکر شده صورت گیرد.
حدیثه ربیعی، حسین اکبری، نیلوفر داودی، عباس بهرامی،
دوره ۴، شماره ۱ - ( اردیبهشت ۱۳۹۹ )
چکیده
مقدمه: بیماریهای شغلی هزینههای فراوانی برای سازمانها دارد، ازاینرو شناسایی آنها لازم است. مطالعه حاضر باهدف بررسی روند تغییرات نتایج معاینات شغلی دورهای و عوامل مؤثر آن طی چهار سال گذشته در یک صنعت فولاد در شهر کاشان انجام شد.
روش بررسی: مطالعه طولی حاضر در صنعت فولاد در سال ۱۳۹۷ انجام شد. بهمنظور بررسی روند تغییرات نتایج معاینات شغلی دورهای در این صنعت پروندههای معاینات شغلی سالیانه طی ۴ سال گذشته از سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۷ موردبررسی قرار گرفت. فشارخون، قند خون، شنواییسنجی، بیناییسنجی، بررسی عملکرد سیستم تنفسی و آنزیمهای کبدی بررسی شدند. نتایج پروندههای پزشکی با نرمافزار SPSS۲۱ تجزیهوتحلیل شد.
یافتهها: میانگین سنی، سابقه کاری و شاخص توده بدنی افراد به ترتیب ۱۹/۳۸ سال، ۴۵/۹ سال و ۵۸/۲۷ بود. نتایج مطالعه نشان داد شایعترین بیماری افت شنوایی بود. ابتلا به قند و کلسترول بالا طی این چهار سال افزایش چشمگیری داشته است. همچنین تنها میزان آنزیم AST و ALT در سال ۹۴ بین افراد روزکار و نوبت کار اختلاف معنیداری نشان داد (۰۵/۰P <).
نتیجهگیری: نتایج نشان میدهد که برخی بیماریها به دلیل عدم توجه به کنترلهای بهداشتی و همچنین ماهیت کاری شیوع بالاتری داشتند. همچنین نتایج این مطالعه میتواند برای بهبود شرایط شغلی و انتخاب اقدامات کنترلی مناسب بیماریهای شغلی کمک کند.
حمید اکبری، فهیمه سربندی،
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۵-۱۴۰۱ )
چکیده
مقدمه: بهرهوری سازمان ارتباط نزدیکی با بهبود ایمنی سلامت کارکنان و توسعه دانش و مهارت منابع انسانی در پیشبرد اهداف سازمانها دارد. این مقاله بر اساس ترکیبی از پرسشنامه و نظرسنجی به بررسی تأثیر اجرای شیوههای مدیریت ایمنی بر عملکرد و رضایت شغلی کارکنان در واحدهای تولیدی ایران میپردازد.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی-مقطعی در سال ۱۴۰۰ بر روی ۲۰۰ نفر از کارکنان و مدیران شرکت واحد صنعتی پوشاک هاکوپیان مستقر در استان تهران انجام شد که از میان آنها ۱۳۰ نفر بر اساس شیوه نمونهگیری تصادفی با استفاده از جدول مرگان انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری دادهها شامل پرسشنامه محقق ساخته بود که در ادامه با اعمال نظر متخصصان و صاحبنظران روایی و پایایی آن به تائید خبرگان رسید. به تائید خبرگان رسید. روش تجزیهوتحلیل در این تحقیق عمدتاً توصیفی و نوع پژوهش بررسی رابطهای است. دادهها با استفاده از الگوی معادلات ساختاری (SEM) و فرضیههای پژوهش با رویکرد حداقل مربعات جزئی (PLS) از طریق نرمافزار SPSS۲۶ آزمایش شد.
نتایج: یافتههای به دست آمده نشاندهنده برازش مناسب مدلهای اندازهگیری و ساختاری بود. همچنین نتایج پژوهش تأثیر مثبت بهبود ایمنی بر رضایت شغلی کارکنان در واحدهای تولیدی و نیز اثرات منفی عدم توجه به بهداشت محیط کار بر کیفیت عملکرد کارکنان را نشان میدهد.
نتیجهگیری: هر چه شرکتها و دولتها به مسئله سلامت و ایمنی عملیات توجه کنند، موقعیتسازمانی و محیطی به گونهای شکل میگیرد که موقعیتها به طور بهینه سبب تحریک و تهییج انگیزش کارکنان و افزایش کیفیت تولید و عملیات در سازمان خواهد شد.