جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای صادقی

نسیم نیکبختان، زهرا باقرصاد، سعید صادقی درچه عابدی، مریم شیرازی، جمشید محمدی چمناری،
دوره ۲، شماره ۳ - ( آبان ۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: مواجهه شغلی با وسایل نوک تیز آلوده، اغلب هنگام ترانسفوزیون خون و فرآورده‌های خونی، نمونه‌گیری، دفع سوزن و جمع‌آوری وسایل نوک تیز آلوده، رخ می‌دهند. دانشجویان به دلیل تجربه کاری کمتر و مهارت‌های عملی پایین‌تر آسیب‌پذیرتر می‌باشند. این مطالعه به‌منظور تعیین و مقایسه آگاهی از مدیریت مواجهه شغلی در دانشجویان پرستاری، مامایی و اتاق عمل صورت گرفته است.
روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه توصیفی - تحلیلی از نوع مقطعی است که به روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌بندی‌شده بر روی ۲۲۱ نفر از دانشجویان پرستاری، مامایی و اتاق عمل در سال تحصیلی ۹۶-۱۳۹۵ انجام شد. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته شامل مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه آگاهی از مدیریت مواجهه شغلی بود. اطلاعات با استفاده از آزمون‌های آماری توصیفی و تحلیلی و با استفاده از نرم‌افزار SPSS۱۸ مورد تجزیه ‌و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که میانگین نمره آگاهی از مدیریت مواجه شغلی بین دانشجویان پرستاری، مامایی و اتاق عمل تفاوت معنی دار نداشت (۴۳۵/۰=P-value). همچنین نتایج نشان داد که بین سن و ترم تحصیلی دانشجویان مقاطع پیوسته و نمره آگاهی آن‌ها در مدیریت مواجهه شغلی رابطه مستقیم وجود داشت (۰۰۱/۰>P-value).
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاکی از آگاهی ضعیف دانشجویان از مدیریت صحیح به هنگام مواجهه شغلی می‌باشد که برای ارتقاء آن نیاز به اقداماتی مانند کارگاه‌های آموزشی در خصوص جنبه‌های پیشگیری از آسیب‌های شغلی، رعایت اصول ایمنی و استانداردهای همه‌جانبه برای دانشجویان اندازه‌گیری دقیق مارکرهای ویروسی و داشتن پرونده بهداشتی به‌طور جداگانه برای هر یک از دانشجویان پیشنهاد می‌شود
وجیهه خانعلی، محمدرضا صادقی بنیس،
دوره ۳، شماره ۳ - ( آبان ۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: یکی از ملاحظات مهم وروبه رشد سازمانی، بهداشت و ایمنی کارکنان است. حوادث در محیط کار هر سال باعث مرگ و از کار افتادگی گروه کثیری از کارکنان می شود لذا، کارفرمایان بطور جدی توجه و منابع سازمانی خود را معطوف به این مهم کرده اند. هدف از این مطالعه بررسی علل حوادث منجر به فوت فعالیتهای صنعتی- تولیدی استان با تکنیک مورت و ارایه راهکارهای مدیریتی جهت کاهش حوادث ناشی از کارگاه می باشد.
روش بررسی: مرحله اول در این مطالعه ابتدا به شناسایی وبررسی حوادث منجر به فوت صنایع اصفهان که جمعاَ ۵۷ مورد بود و از بین نمونه ها ۱۲ حادثه مبنای کار قرار گرفت، مرحله دوم تجزیه وتحلیل حوادث با درختواره مورت، این تحقیق از نظر روش جزء تحقیقات توصیفی و جزء تحقیقات کاربردی است که به شکل میدانی ومطالعات کتابخانه ای، به جمع آوری داده ها پرداخته شده است.
یافته ها: نتایج تحقیق نشان داد که بیشترین علت وقوع حوادث مربوط به نقص در فاکتورهای سیستم مدیریت بوده و ۴/۴۰ درصد از کل علت ها را شامل شده و بعد از آن به ترتیب خطاهای انسانی ونقص در فرایندهای کاری با ۵/۳۶ درصد، نقص در حفاظ ها وموانع با۲/۱۹ درصد در فرآیند نجات با ۹/۳ درصد سایر علت ها ی وقوع حوادث می باشد.
نتیجه گیری: با توجه به آمار داده شده در قسمت یافته ها و با اتخاذ تدابیر ایمنی در رعایت مقررات حفاظتی می توان تا حدود زیادی میزان و شدت حوادث را کاهش داد وبا انجام اقدامات مدیریتی مناسب می توان مانع وقوع بسیاری از حودث گردید.
 
عبدالرضا گرزین، ماندانا صادقی،
دوره ۴، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۹ )
چکیده

چکیده
هدف:
یکی از روش های قطعی درکاهش حوادث شغلی در میان کارگران ارتقاء فرهنگ ایمنی آنان  می باشد. با توجه به اینکه شرکت داروسازی ابوریحان از شرکت های نمونه و برگزیده کشور در امر داروسازی می باشد؛ با استناد بر شواهد و مدارک مستند و همچنین جمع آوری اطلاعات از منابع معتبر، در زمینه بررسی فرهنگ ایمنی کارکنان تحقیق ذیل به عمل آمد.
روش بررسی: این پژوهش از نوع توصیفی – پیمایشی و جامعه آماری شامل تمامی کارکنان(۴۰۰نفر) می باشد. گروه نمونه این تحقیق شامل ۱۳۵ نفر بود و از کل جامعه آماری به طورتصادفی انتخاب گردید. روش نمونه گیری تصادفی ساده بود و اطلاعات مورد نظر از طریق تکمیل پرسشنامه های اطلاعات فردی- شغلی، فرهنگ ایمنی بدست آمد. ضریب اعتبار و روایی پرسشنامه فرهنگ ایمنی توسط چند تن از متخصصان تایید گردید. روش های آماری بکارگرفته شده عبارتند از:  آمارتوصیفی (جهت نمایش جداول فراوانی و درصد) و آمار استنباطی.

یافته ها: یافته های این تحقیق نشان داد فرهنگ ایمنی در کارکنان شرکت، بالاتر از حد متوسط بوده و بین متغیر فرهنگ ایمنی با محل فعالیت و میانگین حقوق رابطه معنادار (α=۰/۰۵) وجود دارد اما بین فرهنگ ایمنی با جنسیت، وضعیت تاهل، سطح تحصیلات، سابقه کار، عنوان شغلی، آموزش و سن رابطه معناداری از نظر آماری مشاهده نمی شود. همچنین جدول تحلیل واریانس نتایج ضریب تعیین رگرسیون تاثیر متغیر های جمعیت شناختی را تائید می‌کند.
نتیجه گیری: توان پیش بینی سطح فرهنگ ایمنی از طریق جنسیت، وضعیت تاهل، آموزش، تحصیلات، سابقه کار، عنوان شغلی، محل فعالیت و سن وجود دارد.


حامد صادقی علوی، ایمان فروغی حسن آبادی، حامد جلیلیان،
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۲-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: سلامت یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که در تمامی سازمان‌ها از جمله در نیروهای مسلح بدان پرداخته می‌شود. این مطالعه بر آن است تا با شناسایی جنبه‌های مختلف قابل برون‌سپاری بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست (HSE) و بررسی نظامات موجود در ارتباط با HSE بستری جهت برون‌سپاری فعالیت‌های HSE در نیروهای مسلح ایجاد شود.
روش بررسی: این پژوهش اسنادی در جمعیت نیروهای مسلح در سال ۱۳۹۷-۱۴۰۰ انجام شد. در این مطالعه با استفاده از کلمات کلیدی مستندات در پایگاه‌های اطلاعاتی جست‌وجو و اطلاعات استخراج شد. اطلاعات خام در قالب پرسشنامه‌هایی در اختیار خبرگان قرار گرفت و پرسشنامه‌هایی با روش دلفی و پنل خبرگان تدوین شد.
یافته‌ها: نتایج پرسشنامه جنبه‌های مختلف قابل برون‌سپاری HSE توسط هیئت خبرگان نشان داد که ۱۷ زیرمجموعه در ۳ حوزه بهداشت (۶ گویه)، ایمنی (۶ گویه) و محیط‌زیست (۵ گویه) جهت برون‌سپاری (استفاده نیروهای مسلح از شرکت‌ها و افرادی خارج از سازمان جهت تأمین نیازمندی‌های خود در سیستم استفاده کنند) قابل‌تصور است. پس از تدوین پرسشنامه ارزیابی نظامات (مجموعه قوانین، مقررات، آیین‌نامه‌ها، دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌هایی که در جهت برقراری موازین مربوط به یک امر در یک مجموعه، شغل و یا حرفه خاص مدون شده است)، ۱۴ آیین‌نامه/دستورالعمل در ارتباط با ۱۰ الزامات (آنچه باید در نظامات مربوط به نیروهای مسلح لحاظ گردد) مورد ارزیابی قرار گرفتند و نتایج نشان داد که به طور میانگین ۳۹% از نظامات پوشش‌دهنده الزامات هستند، ۲۹% از نظامات نیازمند اصلاحات جهت به‌کارگیری هستند و ۳۲% از الزامات نیازمند اصلاحات اساسی جهت به‌کارگیری در نیروهای مسلح هستند.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از نظامات کشوری نمی‌تواند به طور کامل پوشش‌دهنده الزامات نیروهای مسلح کشور شود و نیاز به اصلاحات بعضاً اساسی دارد. همچنین تمام جنبه‌های HSE قابل برون‌سپاری نیست و لازم است پیش از برون‌سپاری موارد مورد نیاز مد نظر قرار گرفته شود.


مریم فیض عارفی، نیره کثیری، هاشم حشمتی، محسن پورصادقیان،
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۵-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: آسیب‌های شغلی یکی از مهم¬ترین چالش¬های سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی، است که می‌تواند به انتقال بیماری‌های عفونی منجر گردد. دانشجویان رشته‌های علوم پزشکی به دلیل کارآموزی در محیط بالین در معرض خطر هستند. لذا لازم است در ابتدای ورود به این محیط‌ها اقدامات آموزشی در زمینه ایمنی برای آن‌ها انجام گردد؛ بنابراین مطالعه حاضر با هدف اجرای و طراحی واحد کارآموزی در عرصه رشته‌های علوم پزشکی با رویکرد ایمنی و بهداشت شغلی در بالین و انجام شد.
روش بررسی: در این دوره آموزشی پس از انجام هماهنگی و اخذ موافقت‌ها، گروه هدف مطالعه تعیین شد و دوره آموزشی ایمنی و بهداشت کار جهت دانشجویان که کارآموزی در مراکز بهداشتی و درمانی داشتند، طراحی و اجرا گردید. رضایتمندی از اجرای دوره آموزشی بررسی شد همچنین ارزیابی کیفی، گزارش کار دانشجویان در زمینه ایمنی و بهداشت شغلی مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته‌ها: در ابتدا دانشجویان اطلاعات کافی و منسجمی از مباحث ایمنی و بهداشتی نداشتند. نتایج این مطالعه نشان داده از دیدگاه دانشجویان آموزش‌ها از نظر کاربردی بودن مطالب، ۶/۷۱% خوب و بالاتر بود. ۱/۷۰% از دانشجویان تناسب آموزش با مسئولیت‌های شغلی را خوب و عالی برشمردند. بیش از ۸۰% کارگاه را جذاب گزارش نموده و توصیه به استمرار آن داشتند و ۳/۳۷% منابع آموزشی ارائه شده با محتوای کارگاه را خوب و ۸/۲۹% نظر خیلی خوب و عالی داشتند. ارزیابی کلی کارگاه از دیدگاه دانشجویان و ارزیابی کیفیت کارگاه نشان داده بیش از ۷۷ درصد آن‌ها کارگاه را خوب و عالی ارزیابی نموده‌اند.
نتیجه‌گیری: تأثیر این آموزش‌ها، اصلاح فرم‌های ثبت حوادث در دانشجویان در محیط بالین و همچنین وجود برنامه‌های خودگزارش دهی حوادث بالینی به ویژه برای دانشجویان یک ضرورت است. پیشنهاد می¬گردد مفاهیم ایمنی و بهداشت شغلی به صورت یک مفهوم آموزشی به محتوای دروس دانشجویان علوم پزشکی در محیط بالین اضافه شود. نتایج این مطالعه می‌تواند در بازنگری کوریکولوم درسی جهت ارتقای ایمنی در محیط‌های بالینی مورد استفاده قرار گیرد.
 
آزاده عسکری، بهمن بازگیر، زهرا کریمی فرد، مریم قلی پور، بهاره اسلامی، نجمه صادقی،
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۵-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: اهمیت روز افزون وجود کارمندان توانمند در سازمان‌ها برای رسیدن به اهداف، بر لزوم توجه بیشتر به بهزیستی روان‌شناختی کارکنان و عوامل مؤثر در آن، تأکید می‌نماید. مطالعه حاضر با هدف بررسی نقش مؤلفه‌های سرمایه روان‌شناختی و راهبردهای مقابله با استرس در پیش‌بینی بهزیستی روان‌شناختی کارمندان شرکت گاز استان هرمزگان انجام شده است.
روش بررسی: این پژوهش با هدف کاربردی، از نوع همبستگی می‌باشد که به صورت مقطعی و به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای در سال ۱۴۰۰ بر روی ۱۳۰ نفر از کارکنان شرکت گاز استان هرمزگان انجام گرفته است. به منظور جمع‌آوری داده‌ها از سه پرسشنامه سرمایه روان‌شناختی لوتانز (PCQ)، پرسشنامه مقابله با شرایط پراسترس فرم کوتاه (CISS-۲۱) و پرسشنامه بهزیستی روان‌شناختی ریف (RSPWB) استفاده شده است. سپس داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS-۲۴ و آزمون رگرسیون گام به گام تجزیه‌وتحلیل گردید.
یافته‌ها: نتایج این مطالعه نشان داد بین بهزیستی روان‌شناختی و سرمایه روان‌شناختی و راهبردهای مقابله‌ای مسئله محور همبستگی مثبت و بین بهزیستی روان‌شناختی و راهبرد مقابله‌ای هیجان محور همبستگی منفی وجود دارد و متغیرهای امیدواری، تاب‌آوری و راهبرد مقابله‌ای هیجان محور نقش پیش‌بینی کنندگی مؤثری بر شاخص بهزیستی روان‌شناختی دارند.
نتیجه‌گیری: بالا بودن تاب‌آوری و امید و استفاده از سبک‌های مقابله‌ای مسئله‌مدار پیش‌بینی کننده بهزیستی روان‌شناختی بالاتر کارکنان است؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود که مدیران برنامه‌های آموزشی بیشتری را در جهت ارتقا سرمایه روان‌شناختی، آموزش سبک‌های مناسب مقابله با استرس و استفاده بیشتر از راهبردهای مسئله‌مدار برای کارکنان در نظر گرفته و تاب‌آوری و امید را در آنان تقویت کنند.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه بهداشت کار و ارتقا سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Occupational Hygine and Health Promotion Journal

Designed & Developed by : Yektaweb