جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای مروجی

سیدجلال مروجی، غلامحسین حلوانی، ابوالفضل رعیت محتشمی، فاطمه قنائی، ویدا السادات انوشه،
دوره ۳، شماره ۲ - ( مرداد ۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: اتاق عمل جزو یکی ازپیچیده ترین محیط های کار در سیستم مراقبت های بهداشتی به حساب می آید و احتمال بروزحوادث بسیاری در آن وجود دارد. از این رو هدف پژوهش حاضرشناسایی و ارزیابی خطرات اتاق های عمل با استفاده از تکنیک  JSAو ارتباط آن با کنترلهای اولویت بندی شده مهندسی و مدیریتی و ارائه راهکارهای کنترلی مناسب برای پیشگیری از بروز خطاها و کاهش پیامدهای ناشی از آن ها می باشد.
روش بررسی: پژوهش حاضرتوصیفی - تحلیلی و از نظر هدف کاربردی است که به صورت مقطعی در اتاق های عمل بیمارستان شهید بهشتی کاشان در سال ۹۶ انجام شده است. جامعه پژوهش شامل اعضای هیئت علمی دانشگاه، کارشناسان HSE، مدیران، پزشکان جراح و بیهوشی، پرستاران و سوپروایزرهای بیمارستان بهشتی بوده و نمونه گیری به صورت تمام شماری می باشد. شناسایی و ارزیابی خطرات به روش  JSAصورت گرفته و راهکارهای مهندسی و مدیریتی با استفاده از متخصصان تعیین گردیدند.
یافته ها: در شناسایی و ارزیابی اولیه خطرات اتاق های عمل، ۲۵ خطر با روش JSA شناسایی و ارزیابی گردیدکه پس از اجرای کنترلهای اولویت بندی شده مهندسی و مدیریتی، ۵ مورد از ریسکها کنترل شدند. بلندکردن بار و پوسچر نامناسب بیشترین کاهش ریسک را داشته اند (قبل ۱۵ بعد ۱۰)، پس از آن خطرات مواجهه با مواد شیمیایی ضدعفونی کننده و شوینده (قبل ۱۶ و بعد ۱۲) و تماس با اشیای نوک تیز و ابتلا به بیماری های عفونی ( قبل ۱۵ و بعد ۱۲) بیشترین کاهش ریسک داشته اند.
نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاضر نشان دادکه روش JSA می­تواند جهت شناسایی و ارائه راهکارهای کنترلی موثر باشد. همچنین توجه مدیریت بیمارستان ها به جایگاه مدیریت ریسک برای توسعه کیفی درمان و ایجاد محیطی امن برای کارکنان و بیماران ضروری است. اتخاذ سیاست ها و برنامه ریزی برای آموزش و نظارت بر فعالیت های مدیریت ریسک در بیمارستان ها باید به صورت جدی پیگیری شود.
 
احمد چاوشی، فهیمه کرمعلی، حبیب الله رحیمی، علیرضا مروجی، مصطفی پویا کیان،
دوره ۴، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۹ )
چکیده

چکیده
مقدمه: کارگران خدمات شهری شامل کارگران جمع کننده زباله و کارگران پاکبان می باشد که با طیف وسیعی از خطرات شغلی روبرو هستند. تاکنون گزارشی از حوادث برای این شاغلین منتشر نشده است. لذا در این مطالعه حوادث رخ داده برای کارگران شهرداری کاشان در بازه زمانی ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۷ مورد بررسی قرار گرفت.
روش بررسی: مطالعه توصیفی– مقطعی حاضر روی حوادث رخ داده شده شهرداری کاشان در بازه زمانی ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۷ صورت گرفته است .برای هر حادثه چک لیست ساخته شده توسط محقق از اطلاعات پرونده ی معاینات دوره ای و فرم حوادث شغلی تکمیل شد. آمار توصیفی و تحلیلی برای بررسی داده ها استفاده شده است.
یافته ها: از ۹۵ حادثه شغلی،۲ مورد حادثه منجر به فوت، شده است. کارگران جمع کننده زباله ۶۹/۵% بیشترین حوادث را داشتند. افراد با سابقه کار یک سال ۴۵/۲۶%، افراد با تحصیلات ابتدایی ۴۳/۲ %و حادثه دیدگان با ۲ فرزند ۳۲/۶% که در گروه سنی ۳۰ تا ۳۹ سال هستند بیشترین حوادث را داشتند. بیشترین عامل و نوع حادثه به ترتیب فرورفتن اجسام تیز و برنده در دست و پا ۲۶/۳% و ضرب دیدگی ۵۰/۵% است. بیشترین حوادث بر روی اندام ها (دست و پا) اتفاق افتاده است. ارتباط معنی دار آماری بین علت و پیامد حادثه وجود دارد(۰/۰۰۱P=).
نتیجه گیری: نتایج نشان داد کارگران خدمات شهری، از صدمات شغلی ضرب دیدگی و پارگی رنج می برند که نیاز به اقدامات بهداشتی دارد. با توجه به اینکه استفاده از تجهیزات حفاظت شخصی عامل مهم جلوگیری از آسیب های شغلی است، از این رو تهیه و استفاده از این وسایل متناسب با کار توصیه می شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه بهداشت کار و ارتقا سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Occupational Hygine and Health Promotion Journal

Designed & Developed by : Yektaweb