۳ نتیجه برای موسویان اصل
علویه زینب موسویان اصل، امین بابایی پویا، اعظم کریمی،
دوره ۱، شماره ۲ - ( آبان ۱۳۹۶ )
چکیده
مقدمه: فرسودگی شغلی با خستگی هیجانی، مسخ شخصیت و کاهش عملکرد شخصی شناخته میشود. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط نوبت کاری و فرسودگی شغلی در بخشهای مختلف یکی از بیمارستان های آموزشی شهر اهواز در سال ۱۳۹۵ میباشد.
روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع توصیفی تحلیلی بوده و جمعیت مورد مطالعه را ۱۸۰ نفر از پرستاران شیفتی بیمارستان تشکیل دادند. نمونه گیری به روش طبقه ای صورت گرفت. جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامهی فرسودگی شغلی مسلش و جکسون انجام گرفت. پس از جمع آوری اطلاعات، آنالیز دادهها با نرم افزار SPSS۱۸ انجام شد.
یافته ها: تحلیل نتایج این مطالعه نشان داد که میزان ابعاد خستگی هیجانی و مسخ شخصیت پرستاران شدید و به ترتیب ۲/۷۷ درصد و ۸/۹۲ درصد بوده است از طرفی بعد کاهش عملکرد شخصی با درجه پایین با مقدار ۶/۹۰ درصد گزارش شده است.
نتیجه گیری: سطوح بالای خستگی هیجانی و مسخ شخصیت و همچنین سطح پایین کاهش احساس کفایت شخصی در پرستاران مورد مطالعه، هشداری برای مدیران در حوزه سلامت و بهداشت تلقی می شود و در صورت عدم در نظر گرفتن تدابیر مدیریتی مناسب برای مهار آنها، میتوانند آسیبهای روانی و جسمی ناشی از شغل را بر کارکنان نوبتکار بخش سلامت داشته باشند.
بهزاد فولادی، علویه زینب موسویان اصل، مجتبی شگرد، خدیجه پورش، حنان ساری،
دوره ۳، شماره ۱ - ( اردیبهشت ۱۳۹۸ )
چکیده
مقدمه: روشنایی مطلوب از فاکتور های اساسی در فضاهای آموزشی می باشد، بدیهی است که در صورت نامساعد بودن میزان روشنایی در مدارس طیف وسیعی از آسیب ها ی اسکلتی عضلانی، بینایی، عصبی و یادگیری برای دانش آموزان ایجاد می گردد. لذا این مطالعه با هدف سنجش شدت روشنایی مدارس ابتدایی شهرستان اهواز و مقایسه با میزان استاندارد انجام گرفته است.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع توصیفی - مقطعی بوده که در مدارس ابتدایی ناحیه شرق شهرستان اهواز اجرا گردید و در هر مدرسه با نمونه گیری طبقه ای تعدادی کلاس و راهرو انتخاب و اندازه گیری شدت روشنایی عمومی با استفاده از روش شبکه ای صورت گرفت. از دستگاه سنجش شدت روشنایی ۱۳۳۹Tes جهت اندازه گیری روشنایی عمومی و موضعی استفاده گردید. پس از گرد آوری اطلاعات آنالیز داده ها با نرم افزار Excel انجام گرفت.
یافته ها: نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که متوسط شدت روشنایی عمومی در ۷۵ درصد کلاس ها و ۵/۶۲ درصد راهروها کمتر از حد استاندارد توصیه شده است. از لحاظ وضعیت روشنایی مدارس دخترانه در مقایسه با مدارس پسرانه در وضعیت نامطلوب قرار داشتند. همچنین سنجش روشنایی موضعی بر روی تخته و میز نشان داد که تنها ۵/۱۲ درصد کلاس ها از وضعیت مناسب برخوردارند.
نتیجه گیری: چیدمان نامناسب و معیوب بودن اغلب سیستم های روشنایی منجر به توزیع غیریکنواخت روشنایی در مدارس شده است. بنابراین در راستای ارتقای سطح سلامت و نیز یادگیری دانش آموزان، اصلاح سیستم های روشنایی جهت دستیابی به روشنایی مناسب مطابق با مقادیر استاندارد در مدارس پیشنهاد می گردد.
بهزاد فولادی دهقی، علویه زینب موسویان اصل، پریسا احمدی، زهرا حیدری، فرشته جهانی، ماهان بهمن زیاری،
دوره ۳، شماره ۲ - ( مرداد ۱۳۹۸ )
چکیده
مقدمه: بیمارستان یکی از مهمترین نهادهای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی است که کارکنان شاغل در قسمت های مختلف با عوامل زیان آور شغلی متعدد و حوادث شغلی مواجهه دارند. ضمن بررسی حوادث رخ داده در میان کارمندان می توان در راستای کاهش خسارات جانی و مالی گام مهمی برداشت. مطالعه فعلی با هدف مقایسه حوادث شغلی در میان کارکنان دو بیمارستان آموزشی انجام شده است.
روش بررسی: مطالعه تحلیلی- مقطعی فعلی در سال ۱۳۹۶ و در میان کارکنان آزمایشگاه، پرستاران و پرسنل اتاق عمل دو بیمارستان انجام شده است. تعداد ۱۱۰ نفر از هر بیمارستان (حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران) در مطالعه شرکت کردند و اطلاعات مربوط به تجربه حوادث رخ داده برای کارکنان و روزهای غیبت ناشی از آن از طریق پرسشنامه جمع آوری گردید. در نهایت تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS۲۲ انجام شد.
یافته ها: ۸۵ درصد کارکنان بیمارستان های آموزشی شماره ۱ و ۲ از جنس زن بوده و پرستاران در میان سایر پرسنل بیشترین فراوانی را داشتند. حادثه بریدگی با اشیاء نوک تیز در بیمارستان ۱ و حادثه تماس پوستی با با خون یا سایر مایعات بدن در بیمارستان ۲ بیشترین تکرار را در میان سایر حوادث داشته اند.
نتیجه گیری: تماس پوستی با با خون یا سایر مایعات بدن بیشترین نرخ تکرار در میان سایر حوادث را داشته که ممکن است در آینده سبب افزایش غیبت ناشی از کار شود. لذا ارائه خدمات مشاوره ای از سوی کارشناسان بهداشت حرفهای در خصوص استفاده مداوم از دستکش و انتخاب دستکش مناسب کمک کننده است.