دوره 3، شماره 1 - ( اردیبهشت 1398 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 74-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

SOLEIMANI A, SAMAVATIAN H, NOURI A, SHARIF RUHANI M, NAJARI N. The Moderating Role of demographic factors and personality on the Relationship between Organizational Justice and Isfahan Province Gas Company’s Accidents and Near-Hits. ohhp 2019; 3 (1) :63-74
سلیمانی آرزو، سماواتیان حسین، نوری ابوالقاسم، شریف روحانی محسن، نجاری نسیم. نقش تعدیل کنندگی ویژگی های جمعیت شناختی و شخصیت در رابطۀ بین عدالت سازمانی و حوادث و شبه حوادث در شرکت گاز استان اصفهان. بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1398; 3 (1) :63-74

گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (1975 مشاهده)
مقدمه: صنایع وابسته به نفت و از جمله آن شرکت گاز از صنایع بزرگ ایران هستند. توسعه هرچه بیشتر صنایع ملزم به توسعه تجهیزات فنی مورد استفاده است و استفاده ابزار­های پیشرفته موجب بروز حوادث بیشتری می­شود.
روش بررسی: این پژوهش با هدف بررسی نقش تعدیل کنندگی متغیرهای جمعیت شناختی و شخصیت در رابطه عدالت با حوادث و شبه حوادث شرکت گازاستان اصفهان در سال 1395 به انجام رسید. روش پژوهش توصیفی ونوع آن همبستگی است. جامعه آماری شامل72 نفر ازکارکنان شرکت گاز استان اصفهان که در سال 1390تا 1394حادثه گزارش شده داشتند. نمونه 32 نفر، شامل افرادی که هنوز در این شرکت کار می کنند، انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه نئو (بعد روان رنجوری، مسئولیت پذیری و وجدان کاری)، عدالت سازمانی و پرسشنامه عوامل جمعیت شناختی و مقیاس محقق ساخته درجه بندی گزارش حوادث بود.
یافته ها: تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد محل سکونت، نوع شغل و تحصیلات با حوادث رابطه  معنی دار دارد همچنین تحلیل تعدیلی نشان داد سن، سابقه کار، روانرنجوری، تحصیلات رابطه عدالت سازمانی و حوادث را به صورت معنی دار تعدیل می کند) 05/0(P<.
نتیجه گیری: شخصیت می تواند ایمنی را تحت تاثیر قرار دهد. با توجه به اینکه ایمنی نیز حوادث را تحت تاثیر قرار دهد برای بررسی علل بروز حوادث باید این موارد را مورد توجه قرار داد.
دریافت: 1397/7/3 | پذیرش: 1398/2/31 | انتشار: 1398/2/31