دوره 3، شماره 2 - ( مرداد 1398 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 155-146 | برگشت به فهرست نسخه ها

ROSTAMI F, HOJATI M. Comparative assessment of manual material handling using the two methods of KIM and revised NIOSH lifting equation in workers in small industries in Kabudarahang. ohhp 2019; 3 (2) :146-155
رستمی فاطمه، حجتی مهدی. ارزیابی مقایسه ای حمل دستی بار با استفاده از دو روش KIM و معادله NIOSH در کارگران صنایع کوچک شهرستان کبودراهنگ در سال 1397. بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1398; 3 (2) :146-155

کارشناســی ارشــد مهندســی بهداشــت حرفـه ای، دانشــکده بهداشــت، دانشــگاه علــوم پزشــکی همــدان، همــدان، ایــران
مقدمه: حمل دستی بار  شاغلین را در معرض اعمال نیرو، وضعیت های بدنی نامناسب و حرکت های تکراری قرار می دهد. هدف مطالعه حاضر ارزیابی ظرفیت حمل بار در وظایف دستی با دو روش KIM و معادله NIOSH بود.
روش بررسی: مطالعه توصیفی - تحلیلی در سال 1397 بر روی 25 نفر از کارگران صنایع کوچک شهرستان کبودراهنگ که در زمینه تولید آرد، سویس و کالباس، کربنات کلسیم رسوبی و مصالح ساختمانی با استفاده از دو روش KIM و معادله NIOSH انجام و نتایج با استفاده از ضریب کاپا و نرم افزار SPSS18 مورد مقایسه قرار گرفت.
یافته ها: با توجه روش KIM بالاترین و پایین ترین رتبه ریسک به ترتیب مربوط به فعالیت های بارگیری مصالح و انتقال مواد تولیدی بود. نتایج حاصل از معادله NIOSH به ترتیب بیشترین و کمترین مقدار CLI را به فعالیت های بارگیری کیسه و انتقال مواد تولیدی اختصاص داد. نتایج نشان داد در هر دو روش فعالیت بارگیری مصالح به علت وزن زیاد بار، تعداد دفعات بالای بلند کردن بار، اختلاف ارتفاع زیاد محل برداشت و قرارگیری بار دارای ریسک بالایی است.
نتیجه گیری: هر دو روش سطح ریسک بالایی را در 92 درصد کارگران نشان داد. نتایج نشان داد هر دو روش در برآورد ریسک 71 درصد توافق داشتند. همچنین به دلایلی مانند اختلاف ارتفاع بین مبدا و مقصد جابجایی بار، تکرار بالای جابجای بار میزان احتمال ابتلا به اختلالات اسکلتی - عضلانی در همه ایستگاه های مورد بررسی بالا بود.

واژه‌های کلیدی: KIM، NIOSH، حمل دستی بار، مقایسه
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ارگونومی