دوره 4، شماره 3 - ( 8-1399 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 254-240 | برگشت به فهرست نسخه ها

VATANI A, MANDEGAR S S, GHOBADIAN B, NABI BIDHENDI G R. Personnel Behavioral Safety Analysis in International Projects of Oil, Gas and Petrochemical Industries (Case Study of Urea and Ammonia Project, Masjed Soleyman Petrochemical Company). ohhp 2020; 4 (3) :240-254
وطنی علی، ماندگار سید ستار، قبادیان برات، نبی بیدهندی غلامرضا. تحلیل ایمنی رفتاری کارکنان در پروژه‌های بین‌المللی صنعت نفت، گاز و پتروشیمی (مطالعه موردی: پروژه اوره و آمونیاک شرکت صنایع پتروشیمی مسجدسلیمان). بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1399; 4 (3) :240-254

*گروه مهندسی HSE، دانشکده پردیس بین‌المللی کیش، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده:   (2005 مشاهده)
چکیده:
مقدمه: ایمنی رفتاری کاربرد روانشناسی رفتاری برای ارتقاء رفتار ایمن در صنایع براساس مشارکت کارکنان بوده و ابزار جمع‌آوری داده‌های آن، چک‌لیست‌های رفتاری حاوی رفتارهای ایمن و ناایمن کارکنان می‌باشد. هدف این پژوهش تحلیل ایمنی رفتاری کارکنان در پروژه‌های بین‌المللی صنعت نفت، گاز و پتروشیمی (شرکت صنایع پتروشیمی مسجدسلیمان) می‌باشد.
مواد و روش‌ها: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نوع توصیفی و تحلیلی می­باشد. جامعه آماری این پژوهش 589 نفر از کارکنان ایرانی و چینی شاغل در ده بخش مختلف شرکت صنایع پتروشیمی مسجدسلیمان بوده است. ابزار گردآوری در این پژوهش چک‌لیست استاندارد تارانت بوده که با استفاده از آلفای کرونباخ مورد تأیید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نسخه 24 نرم افزار SPSS صورت گرفت.
یافته‌ها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که اختلاف معناداری بین گروه ایرانی و گروه چینی وجود دارد. همچنین رتبه­‌بندی صورت گرفته با استفاده از آزمون فریدمن نشان داد گروه چینی از گروه ایرانی از نظر ایمنی رفتاری بهتر است.
نتیجه‌گیری: از نتایج اصلی این تحقیق می‌توان به وجود ایمنی مثبت و قوی در کارکنان که باعث جلوگیری از بروز بسیاری از حوادث شغلی خواهد شد اشاره کرد. به‌عبارت دیگر یک فرهنگ ایمنی مثبت قوی در بین کارکنان، حرکت سازمانی برای دستیابی به استانداردهای بالاتر ایمنی را تسهیل خواهد کرد.
دریافت: 1399/1/13 | پذیرش: 1399/8/4 | انتشار: 1399/9/6