دوره 5، شماره 1 - ( 2-1400 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 105-94 | برگشت به فهرست نسخه ها

MONDALIZADEH Z, SHAKERI E. Explaining the Relationship of Organizational Health and Employee Depression with Productivity of Personnel) A case study: Sporting and Youth Organizations Personnel in Isfahan Province). ohhp 2021; 5 (1) :94-105
مندعلی زاده زینب، شاکری احسان. بررسی رابطه سلامت سازمانی و افسردگی با بهره‌وری کارمندان (مطالعه موردی: ادارات ورزش و جوانان استان اصفهان). بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1400; 5 (1) :94-105

گروه مدیریت ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه اراک، اراک، ایران
مقدمه
: امروزه اهمیت بهره‌وری کارمندان سازمان‌ها در راستای رسیدن به اهداف کلان سازمانی، در نظر گرفتن سلامت سازمانی و افسردگی کارمندان توسط مدیران، موضوع مهم در بهره‌وری سازمانی است. در این راستا، هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه سلامت سازمانی و افسردگی با بهره‌وری کارمندان ادارات ورزش و جوانان استان اصفهان و ارائه مدل معادلات ساختاری بود.
روش بررسی: این تحقیق از نوع توصیفی- تحلیلی بود که برای مدل‌سازی از رویکرد حداقل مربعات جزئی استفاده شد. ابزار پژوهش پرسشنامه‌های بهره‌وری هرسی و گلداسمیت (1980)، سلامت سازمانی هوی و فیلدمن (1996) و پرسشنامه افسردگی بِک (1961) بود. روایی پرسشنامه توسط متخصصان مورد تائید قرار گرفت و پایایی پرسشنامه‌ها مناسب به دست آمد. جامعه آماری شامل کارمندان ادارات ورزش و جوانان استان اصفهان بود (387 نفر) که نمونه آماری بر اساس تعداد عامل‌های پژوهش مبتنی بر رویکرد پی.ال. اس 90 نفر تعیین شد. 78 پرسش‌نامۀ کامل جمع‌آوری و بازگشت داده شد. از روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد سلامت سازمانی بر بهره‌وری شغلی تأثیر مثبت و معناداری داشت (0/01p) ولی افسردگی بر بهره‌‍وری شغلی تأثیر منفی داشت ولی این تأثیر معنادار نبود. هم‌چنین افسردگی بر سلامت سازمانی تأثیر منفی داشت ولی این تأثیر معنادار نبود.
نتیجه‌گیری: توانایی سازمان در حفظ و پایداری سازمانی و بهبود این توانایی، منجر به بهبود بهره‌وری کارمندان ادارات ورزش و جوانان می‌شود. در این راستا پیشنهاد می‌شود مدیران و سرپرستان سازمان‌های ورزشی در راستای بهبود سلامت سازمانی، بر اهمیت ارتباطات با و در بین کارمندان تأکید و بر موضوعات روان‌شناختی سازمانی در جهت بهبود بهره‌وری تأکید نمایند.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: کلیه موضوعات بهداشت حرفه ای
دریافت: 1399/3/2 | پذیرش: 1400/2/10 | انتشار: 1400/3/2