دوره 5، شماره 2 - ( 5-1400 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 142-132 | برگشت به فهرست نسخه ها

JAFARI NODOUSHAN R, TAHERZADEH-CHENANI K, NAKHAEE-NEZHAD M, SHAHSAVARI S. Investigation of Human Errors in Emergency Department of Imam Khomeini Hospital Emergency Department of Jiroft Using Systematic Human Error Reduction and Prediction Approach. ohhp 2021; 5 (2) :132-142
جعفری ندوشن رضا، طاهرزاده چنانی خلیل، نخعی نژاد مهدی، شهسواری سپیده. بررسی خطاهای انسانی در شغل پرستاری بخش اورژانس بیمارستان امام خمینی (ره) جیرفت با استفاده از روش SHERPA. بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1400; 5 (2) :132-142

مهندسی گروه بهداشت حرفه ای، گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران

مقدمه: در بررسی رویدادهای ناگواری که در بخش‌های صنعت و بهداشت و درمان صورت گرفته است، خطای انسانی را عامل اصلی این رویدادها می‌دانند. با توجه به حساسیت و اهمیت مشاغل پزشکی رخداد خطا در آن ها می‌تواند به پیامدهای جبران‌ناپذیری منتهی شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی خطاهای انسانی در بخش اورژانس بیمارستان امام خمینی (ره) جیرفت بود.
روش بررسی:
مطالعه حاضر از نوع مقطعی و توصیفی بوده است. جهت انجام مطالعه ابتدا با مصاحبه با پرستاران بخش اورژانس و مطالعه دستورالعمل‌ها و رویه‌های کاری شغل پرستاری و استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی وظایف، وظایف شغلی پرستاران بخش اورژانس مورد واکاوی قرار گرفته‌اند. سپس در انتها با استفاده از روش رویکرد نظام‌مند پیش‌بینی و کاهش خطای انسانی، خطاهای انسانی در شغل پرستاری بخش اورژانس بیمارستان تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: در مجموع تعداد ۴ وظیفه، ۱۸ زیر وظیفه و ۹۱ نوع خطا مربوط به فعالیت‌های پرستاری شناسایی شدند. تعداد خطاها عملکردی ۲۷ مورد (%۳۰)، خطاهای بازدید ۱۸ مورد (%۲۰)، خطاهای بازیابی ۱۹ مورد (%۲۱)، خطاهای ارتباطی ۱۲ مورد (%۱۳) و تعداد خطاهای انتخاب ۱۵ مورد (%۱۶) شناسایی شدند. همانطور که ملاحظه می‌شود بیشترین تعداد خطا مربوط به نوع عملکردی بود.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه بیشترین تعداد خطاها به ترتیب مربوط به خطاهای عملکردی و بازدیدی بودند که این با توجه به حساسیت مشاغل پرستاری و به ویژه در بخش اورژانس، مستلزم بکارگیری افراد با مهارت بالا جهت انجام وظایفی که نیازمند تمرکز و دقت بالا هستند، می‌باشد.

متن کامل [PDF 266 kb]   (928 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (743 مشاهده)
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: ارگونومی
دریافت: 1399/12/2 | پذیرش: 1400/5/4 | انتشار: 1400/6/14