دوره 5، شماره 2 - ( 5-1400 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 200-207 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

bahrami A, ghorbani pour R, rahimi H, memari nashalji M H. Occupational Medicine Status of Kashan Industries by Weighted Checklist to Analytical Hierarchy Process Mthod in 2019. ohhp. 2021; 5 (2) :200-207
URL: http://ohhp.ssu.ac.ir/article-1-362-fa.html
بهرامی عباس، قربانی پور ریحانه، رحیمی حبیب اله، معماری نشلجی محمدحسین. ارزیابی وضعیت طب کار صنایع کاشان با استفاده از چک لیست وزن‌دهی شده به روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی در سال 1398. بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1400; 5 (2) :200-207

URL: http://ohhp.ssu.ac.ir/article-1-362-fa.html


گروه مدیریت سلامت، ایمنی و محیط زیست HSE-MS ، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
چکیده:   (86 مشاهده)
مقدمه : وضعیت سلامتی کارگران یکی از عوامل اصلی تاثیرگذار بر بهره‌وری صنایع است. بنابراین انجام مؤثر معاینات دوره‌ای شاغلین نه تنها برای سود صنایع و ارتقای وضعیت سلامت کارگران بلکه برای سلامت جامعه نیز دارای اهمیت می‌باشد.
روش بررسی: این مطالعه به صورت توصیفی در سال 98 در 60 مورد از صنایع شهر کاشان که دارای کارشناس بهداشت حرفه‌ای بود انجام شد. ابزار مورد استفاده گویه‌های طب کار چک لیست وزارت بهداشت پس از اعمال وزن به روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی (Analytical Hierarchy Process ) بود. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها : ارزیابی وضعیت طب کار صنایع کاشان با این چک لیست نشان داد با توجه به نقطه برش 70، 18 صنعت(30% ازصنایع) نمره نامناسبی را کسب کردند. نتایج آنالیز رگرسیون خطی نشان داد بین سابقه کار کارشناسان بهداشت حرفه‌ای صنایع با وضعیت طب کار صنایع رابطه معنی داری وجود دارد (05/0P-value<).
.
نتیجهگیری: با توجه به ارزیابی و اولویت‌بندی 10 گویه وضعیت طب کار درصنایع کاشان پیشنهاد می‌گردد مسئولین ذیربط در مداخلات بهداشتی خود این اولویت‌ها را مدنظر قرار دهند.
واژه‌های کلیدی: طب کار، عملکرد، بهداشت حرفه‌ای، صنایع
متن کامل [PDF 656 kb]   (52 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: کلیه موضوعات بهداشت حرفه ای
دریافت: 1400/1/10 | پذیرش: 1400/5/4 | انتشار: 1400/6/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه بهداشت کار و ارتقا سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Occupational Hygiene and Health Promotion Journal

Designed & Developed by : Yektaweb