دوره 1، شماره 2 - ( آبان 1396 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 128-118 | برگشت به فهرست نسخه ها

MOSAVIANASL Z, BABAEIPOUYA A, KARIMI A. The Relationship between Shift Work and Occupational Burnout among Nurses in a Teaching Hospital in Ahvaz . ohhp 2017; 1 (2) :118-128
موسویان اصل علویه زینب، بابایی پویا امین، کریمی اعظم. بررسی ارتباط نوبت کاری و فرسودگی شغلی پرستاران یک بیمارستان آموزشی شهر اهواز. بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1396; 1 (2) :118-128

کارشناسی ارشد، گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز، ایران
مقدمه: فرسودگی شغلی با خستگی هیجانی، مسخ شخصیت و کاهش عملکرد شخصی شناخته می­شود. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط نوبت کاری و فرسودگی شغلی در بخش­های مختلف یکی از بیمارستان­ های آموزشی شهر اهواز در سال 1395 می­باشد.
روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع توصیفی تحلیلی بوده و جمعیت مورد مطالعه را 180 نفر از پرستاران شیفتی بیمارستان تشکیل دادند. نمونه­ گیری به روش طبقه­ ای صورت گرفت. جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه­ی فرسودگی شغلی مسلش و جکسون انجام گرفت. پس از جمع آوری اطلاعات، آنالیز داده­ها با نرم افزار  SPSS18 انجام شد.
یافته­ ها: تحلیل نتایج این مطالعه نشان داد که میزان ابعاد خستگی هیجانی و مسخ شخصیت پرستاران شدید و به ترتیب 2/77 درصد و 8/92 درصد بوده است از طرفی بعد کاهش عملکرد شخصی با درجه پایین با مقدار 6/90 درصد گزارش شده است.
نتیجه گیری: سطوح بالای خستگی هیجانی و مسخ شخصیت و همچنین سطح پایین کاهش احساس کفایت شخصی در پرستاران مورد مطالعه، هشداری برای مدیران در حوزه سلامت و بهداشت تلقی می­ شود و در صورت عدم در نظر گرفتن تدابیر مدیریتی مناسب برای مهار آن­ها، می­توانند آسیب­های روانی و جسمی ناشی از شغل را بر کارکنان نوبت­کار بخش سلامت داشته باشند.
متن کامل [PDF 831 kb]   (2570 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2348 مشاهده)
دریافت: 1396/5/7 | پذیرش: 1396/6/18 | انتشار: 1396/8/9

نظرات کاربران