دوره 5، شماره 3 - ( 8-1400 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 242-234 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

SHAHSAVANDI P, MOOSAVI Z. Predicting the Mental Health of the Staff of an Industrial Complex Based on Perceived Organizational Support, Workaholism , and Organizational Citizenship Behavior. ohhp 2021; 5 (3) :234-242
URL: http://ohhp.ssu.ac.ir/article-1-150-fa.html
شاهسوندی پیمان، موسوی زهره. پیش بینی سلامت و بهداشت روانی کارکنان یک مجتمع صنعتی براساس حمایت سازمانی ادارک شده، اعتیاد به کار و رفتار شهروندی سازمانی. بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1400; 5 (3) :234-242

URL: http://ohhp.ssu.ac.ir/article-1-150-fa.html


گروه روانشناسی صنعتی و سازمانی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (1321 مشاهده)
چکیده
مقدمه: از دیر باز سلامت روان جایگاه ویژه‌ای در سازمان داشته و به عنوان یکی از مهمترین عوامل تعیین کننده میزان بهره‌وری سازمانی و کیفیت زندگی کاری کارکنان شمرده شده است. حمایت سازمانی، اعتیاد به کار و رفتار شهروندی سازمانی نیز از دیگر عوامل مهم مورد بررسی در مشاغل است. لذا هدف پژوهش حاضر پیش‌بینی سلامت و بهداشت روانی کارکنان یک مجتمع صنعتی براساس حمایت سازمانی ادارک شده، اعتیاد به کار و رفتار شهروندی سازمانی می‌باشد.
روش بررسی: این پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی است. جامعه پژوهش عبارت است از ۱۶۰۰۰ شاغل در یک مجتمع صنعتی بزرگ در سال ۹۶ که تعداد ۳۸۶ نفر از آن‌ها به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. در این پژوهش از پرسشنامه استاندارد ۳۴۰۰۰ برای سنجش متغیرهای ملاک و پیش بین و  همینطور نرم افزار SPSS  برای تحلیل داده‌ها استفاده شد. داده‌ها با استفاده از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار)، آزمون همبستگی Pearson  و تحلیل رگرسیون خطی چندگانه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. 
یافته ها: نتایج همبستگی Pearson نشان داد، رابطه سلامت روانشناختی با اعتیاد به کار معنادار نیست (۰/۰۵-=r، ۰/۷۵p= اما سلامت و بهداشت روان شناختی کارکنان با حمایت سازمانی ادراک شده مستقیم و معنادار است (۰/۳۷۲=r، ۰/۰۰۱p< همینطور رابطه سلامت و بهداشت روان شناختی کارکنان با رفتارهای شهروندی سازمانی کارکنان معنادار است (۰/۰۰۸=r، ۰/۲۰۷p=). نتایج رگرسیون خطی چندگانه نشان داد که رفتار شهروندی سازمانی (۰/۳۴۵=B) و حمایت سازمانی ادراک شده (۰/۲۹۱=B) توان پیش‌بینی سلامت و بهداشت روانی را دارا می‌باشند اما اعتیاد به کار در این پژوهش از این توان برخوردار نیست.
نتیجه‌گیری: با توجه به توان رفتار شهروندی و حمایت سازمانی در پیش‌بینی سلامت روان با اندیشیدن تدابیری برای افزایش تمایل کارکنان به انجام رفتارهای داوطلبانه (شهروندی) سازمانی کارکنان و همینطور حمایت سازمانی حداکثری از کارکنان می‌توان از تقلیل میزان سلامت روان کارکنان کاست و عوامل بهبود آن را فراهم نمود که این فرآیندها منجر به افزایش بهره‌وری خواهد شد.
متن کامل [PDF 711 kb]   (408 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (747 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی
دریافت: 1397/6/31 | پذیرش: 1400/8/4 | انتشار: 1400/9/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه بهداشت کار و ارتقا سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Occupational Hygine and Health Promotion Journal

Designed & Developed by : Yektaweb