MORAVVEJI S J, HALVANI G, RAEYAT MOHTASHAMI A, GHANAEI F, ANUSHE V. Identifying and Evaluating Operating Room Hazards in Shahid Beheshti Hospital in Kashan using the JSA Technique and its Relationship with Prioritized Engineering and Managerial Controls. ohhp 2019; 3 (2) :169-177
URL:
http://ohhp.ssu.ac.ir/article-1-151-fa.html
مروجی سیدجلال، حلوانی غلامحسین، رعیت محتشمی ابوالفضل، قنائی فاطمه، انوشه ویدا السادات. شناسایی و ارزیابی خطرات اتاق های عمل بیمارستان شهید بهشتی کاشان با استفاده از تکنیک JSA و ارتباط آن با کنترل های اولویت بندی شده مهندسی و مدیریتی در سال 1396. بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1398; 3 (2) :169-177
URL: http://ohhp.ssu.ac.ir/article-1-151-fa.html
گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
چکیده: (3385 مشاهده)
مقدمه: اتاق عمل جزو یکی ازپیچیده ترین محیط های کار در سیستم مراقبت های بهداشتی به حساب می آید و احتمال بروزحوادث بسیاری در آن وجود دارد. از این رو هدف پژوهش حاضرشناسایی و ارزیابی خطرات اتاق های عمل با استفاده از تکنیک JSAو ارتباط آن با کنترلهای اولویت بندی شده مهندسی و مدیریتی و ارائه راهکارهای کنترلی مناسب برای پیشگیری از بروز خطاها و کاهش پیامدهای ناشی از آن ها می باشد.
روش بررسی: پژوهش حاضرتوصیفی - تحلیلی و از نظر هدف کاربردی است که به صورت مقطعی در اتاق های عمل بیمارستان شهید بهشتی کاشان در سال 96 انجام شده است. جامعه پژوهش شامل اعضای هیئت علمی دانشگاه، کارشناسان HSE، مدیران، پزشکان جراح و بیهوشی، پرستاران و سوپروایزرهای بیمارستان بهشتی بوده و نمونه گیری به صورت تمام شماری می باشد. شناسایی و ارزیابی خطرات به روش JSAصورت گرفته و راهکارهای مهندسی و مدیریتی با استفاده از متخصصان تعیین گردیدند.
یافته ها: در شناسایی و ارزیابی اولیه خطرات اتاق های عمل، 25 خطر با روش JSA شناسایی و ارزیابی گردیدکه پس از اجرای کنترلهای اولویت بندی شده مهندسی و مدیریتی، 5 مورد از ریسکها کنترل شدند. بلندکردن بار و پوسچر نامناسب بیشترین کاهش ریسک را داشته اند (قبل 15 بعد 10)، پس از آن خطرات مواجهه با مواد شیمیایی ضدعفونی کننده و شوینده (قبل 16 و بعد 12) و تماس با اشیای نوک تیز و ابتلا به بیماری های عفونی ( قبل 15 و بعد 12) بیشترین کاهش ریسک داشته اند.
نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاضر نشان دادکه روش JSA میتواند جهت شناسایی و ارائه راهکارهای کنترلی موثر باشد. همچنین توجه مدیریت بیمارستان ها به جایگاه مدیریت ریسک برای توسعه کیفی درمان و ایجاد محیطی امن برای کارکنان و بیماران ضروری است. اتخاذ سیاست ها و برنامه ریزی برای آموزش و نظارت بر فعالیت های مدیریت ریسک در بیمارستان ها باید به صورت جدی پیگیری شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
ایمنی دریافت: 1397/6/31 | پذیرش: 1398/6/24 | انتشار: 1398/6/24