دوره 5، شماره 1 - ( 2-1400 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 32-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

RADMANFAR R, HAJIHOSSEINI A, JAFARI NODOUSHAN R. Determining the Optimal Method for Analyzing Specific Accidents (Case study: Falling accidents in the construction project of a combined cycle power plant). ohhp 2021; 5 (1) :21-32
رادمان فر رضا، حاجی حسینی علیرضا، جعفری‌ندوشن رضا. تعیین روش بهینه تحلیل حوادث خاص (مطالعه موردی: حادثه سقوط از ارتفاع در پروژه ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی). بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1400; 5 (1) :21-32

گروه مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
مقدمه: امروزه تحقیق و تحلیل حوادث جزء مهمی از برنامه های ایمنی بوده و در اقدامات پیشگیرانه آن گنجانده می شود. بررسی حادثه شامل جمع‌آوری کلیه اطلاعات و تفسیرهای واقعی در خصوص یک حادثه، تجزیه و تحلیل اطلاعات به منظور یافتن علل حادثه و نیز نوشتن گزارش حادثه می باشد.
روش بررسی: این مقاله توصیفی – تحلیلی به منظور تعیین مهمترین معیارهای بررسی و انتخاب تکنیک های تحقیق و تحلیل حادثه و انتخاب روش برتر آنالیز حادثه در حوادث صنعت نیروگاهی به رشته تحریر در آمده است. در این پژوهش با استفاده از مطالعات تحقیقات پیشین و جمع آوری نظرات خبرگان مهمترین معیارهای انتخاب یک روش تحلیل حادثه مشخص و پس از آن با استفاده از 4 روش تحلیل حادثه ، یک حادثه خاص بررسی و ماتریس تصمیم بر اساس نقاط قوت و ضعف مدلها تشکیل گردیده است و در انتها اولویت بندی این 4 روش با استفاده از روش تصمیم گیری تاپسیس صورت پذیرفته است.
یافته ها: در این مقاله 5 عامل کلیدی، توانایی درک ترتیب وقایع در مدل، مشخص نمودن علل ریشه­ای، توصیفی بودن و قابلیت ارایه دلایل به مدیران و متخصصان، نیاز به متخصصین فنی و کارشناسی و معیار زمان در بررسی علل به عنوان مهمترین معیارهای انتخاب یک روش تحلیل حادثه مشخص شده و روش TRIPOD BETA به عنوان بهترین روش در تحلیل حوادث نیروگاهی عنوان گردیده است.
نتیجه گیری: روش TRIPOD BETA با توجه به قابلیت هایی که دارد به عنوان روش بهینه در بررسی حوادث صنعت نیروگاهی معرفی شده است.
واژه‌های کلیدی: آنالیز حادثه، ایمنی، نیروگاه، TRIPOD BETA
متن کامل [PDF 341 kb]   (3254 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (834 مشاهده)
دریافت: 1397/7/1 | پذیرش: 1400/2/10 | انتشار: 1400/3/2