دوره 3، شماره 2 - ( مرداد 1398 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 113-122 | برگشت به فهرست نسخه ها

fouladi B, mosavianasl Z, ahmadi P, heidari Z. Comparison of occupational accidents among staff of two educational hospitals of Medical Sciences University of Ahvaz in 2017. ohhp 2019; 3 (2) :122-113
فولادی دهقی بهزاد، موسویان اصل زینب، احمدی پریسا، حیدری زهرا، جهانی فرشته، بهمن زیاری ماهان. مقایسه حوادث شغلی در میان کارکنان دو بیمارستان آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در سال 1396. بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1398; 3 (2) :122-113

دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز.
مقدمه: بیمارستان یکی از مهمترین نهادهای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی است که کارکنان شاغل در قسمت های مختلف با عوامل زیان آور شغلی متعدد و حوادث شغلی مواجهه دارند. ضمن بررسی حوادث رخ داده در میان کارمندان می توان در راستای کاهش خسارات جانی و مالی گام مهمی برداشت. مطالعه فعلی با هدف مقایسه حوادث شغلی در میان کارکنان دو بیمارستان آموزشی انجام شده است.
روش بررسی: مطالعه تحلیلی- مقطعی فعلی در سال 1396 و در میان کارکنان آزمایشگاه، پرستاران و پرسنل اتاق عمل دو بیمارستان انجام شده است. تعداد 110 نفر از هر بیمارستان (حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران) در مطالعه شرکت کردند و اطلاعات مربوط به تجربه حوادث رخ داده برای کارکنان و روزهای غیبت ناشی از آن از طریق پرسشنامه جمع آوری گردید. در نهایت تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS22  انجام شد.
یافته ها: 85 درصد کارکنان بیمارستان های آموزشی شماره 1 و 2 از جنس زن بوده و پرستاران در میان سایر پرسنل بیشترین فراوانی را داشتند. حادثه بریدگی با اشیاء نوک تیز در بیمارستان 1 و حادثه تماس پوستی با با خون یا سایر مایعات بدن در بیمارستان 2 بیشترین تکرار را در میان سایر حوادث داشته اند.
نتیجه گیری: تماس پوستی با با خون یا سایر مایعات بدن بیشترین نرخ تکرار در میان سایر حوادث را داشته که ممکن است در آینده سبب افزایش غیبت ناشی از کار شود. لذا ارائه خدمات مشاوره ای از سوی کارشناسان بهداشت حرفه­ای در خصوص استفاده مداوم از دستکش و انتخاب دستکش مناسب  کمک کننده است.

واژه‌های کلیدی: بیمارستان، حوادث شغلی، غیبت از کار
دریافت: 1397/7/3 | انتشار: 1398/6/24