دوره 2، شماره 3 - ( آبان 1397 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 201-192 | برگشت به فهرست نسخه ها

YARAHMADI R, VAFA M R, MORIDI P, YARI P, NAJIBI S N, SOLEIMANI- ALYAR S. The Effect of Educational Intervention Using Attitude- Behavior Pattern of Health Nutrition on Labor Productivity Index. ohhp 2018; 2 (3) :192-201
یاراحمدی رسول، وفا محمدرضا، مریدی پروین، یاری پیمان، نجیبی سیده نرجس، سلیمانی علیار سمیه. نقش مداخله آموزشی اصلاح الگوی نگرش - رفتاری تغذیه سالم بر شاخص بهره وری نیروی کار . بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1397; 2 (3) :192-201

گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، مرکز تحقیقات آلودگی هوا، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
مقدمه: موفقیت هر شرکتی به­طور زیادی به بهره­وری و عملکرد کارکنان آن شرکت بستگی دارد. در تحقیقات ارگونومیک اخیر ارتباط سطوح بالای استرس، وزن بالای بدن و سایر ریسک فاکتورهای متعدد را با افزایش هزینه­های مراقبت سلامت و غیبت از کار در اثر بیماری تائید می­نماید.هدف از انجام این مطالعه، معرفی نتایج اقتصادی و بهره­وری به ­دنبال پیاده­سازی مداخلات آموزشی تغذیه با رویکرد افزایش آگاهی و اصلاح نگرش و رفتار کارگران مبتنی با نیازسنجی­های صنعت منتخب در محیط­های­کاری می­باشد.
روش­ بررسی: گروه مداخله 104 نفر از کارگران مرد سالن مونتاژ صنعت خودروسازی منتخب بودند که پکیج آموزش تغذیه را به­ صورت اکتیو و پسیو طی دوره یکماهه مداخله دریافت کردند. برای سنجش تاثیر مداخله، شاخص­های سلامتی فشارخون، شاخص توده بدنی و همچنین پرسشنامه آگاهی و نگرش افراد
به­عنوان پیش آزمون و پس آزمون استفاده گردید. برای تحلیل داده­ها از نرم افزار
SPSS22 و تحلیل­های آماری مقایسه زوجی استفاده شد. نتایج اقتصادی حاصل از مداخله در صنعت منتخب برحسب افزایش بهره­وری به ­صورت معادل درصد افزایش تولید ویا معادل ساعات کاری کارگر بیان می­گردد.
یافته­ ها: بر اساس یافته­های تحقیق، دریافت پکیج آموزشی تغذیه می­تواند به طور معنی­داری بر کاهش فشارخون (000/0P-value=)، افزایش سطح آگاهی (004/0P-value =)، نگرش افراد (003/0P-value =) و الگوی مصرف تغذیه­ سالم (037/0P-value =) تاثیر داشته باشد. همچنین، بر میزان کاهش شاخص توده بدنی تاثیر مداخله مثبت ولی غیرمعنی­دار یافت شد (448/0P-value =).
نتیجه­گیری: مداخلات ارگونومیکی با رویکرد ارتقاء سطح دانش و سبک نگرش افراد تاثیر معنی­داری بر روی افزایش سطح سلامت و کارآیی افراد دارد.

نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: 1397/8/23 | پذیرش: 1397/8/23 | انتشار: 1397/8/23