دوره 2، شماره 3 - ( آبان 1397 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 210-202 | برگشت به فهرست نسخه ها

ABEDI M, GHANBARY SARTANG A, HABIBI E, PALYZBAN F. Evaluation of the Back Compressive Force (BCF) using the UTAH Method in Manual Handling Tasks among Workers of a Chemical Manufacturing Company . ohhp 2018; 2 (3) :202-210
عابدی محبوبه، قنبری سرتنگ ایوب، حبیبی احسان الله، پالیزبان فیض الله. ارزیابی بار فشاری وارد بر کمر در وظایف با حمل دستی بار به روش UTAH در کارگران یک شرکت تولید مواد شیمیایی . بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1397; 2 (3) :202-210

گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
مقدمه: کمردرد شغلی یکـی از شایعترین بیماریها و آسیب های شغلی در جهان می باشد و بــر روی سلامت جسمی و روانی افراد تاثیر می گذارد. هدف از این مطالعه ارزیابی بار فشاری وارد بر کمر در وظایف با حمل دستی بار به روش UTAH  در کارگران یک شرکت تولید مواد شیمیایی بود.
روش بررسی: این یک مطالعه توصیفی و مقطعی بود که بر روی 35 نفر از افراد شاغل یک کارخانه مواد شیمیایی که با حمل بار در ارتباط بودند در فروردین و اردیبهشت 1397 به روش نمونه گیری تصادفی ساده انجام شد. در این مطالعه برای جمع‌آوری داده‌ها از روش UTAH و پرسشنامه استاندارد کرنل استفاده شد. برای آنالیز داده‌ها از نرم افزار 19SPSS و آمار توصیفی و آزمون آنوا استفاده شد.
یافته‌ها: متوسط میزان بار فشاری وارد بر کمر بر اساس روش UTAH برای مشاغل مختلف نشان داد که بار فشاری وارد بر کمر برای مشاغل واحد تعمیرات (400 کیلوگرم)، واحد تخلیه و بارگیری (460 کیلوگرم ) و واحد انبار مواد (370 کیلوگرم ) بیش از حد مجاز می باشد. همچنین نتایج حاصل از پرسشنامه کرنل نشان داد که 68 درصد (24 نفر) از  افراد در مشاغل مورد نظر از درد کمر رنج می برند.
نتیجه گیری: یافته های این پژوهش نشان داد روش UTAH، جهت برآورد نیروی وارد بر کمر در وظایف حمل بار مفید می­باشد. 68 درصد افراد شرکت کننده در مطالعه دارای کمر درد شغلی می باشند و باید اقدامات مداخله ای لازم برای کاهش این اختلالات شغلی صورت گیرد.

واژه‌های کلیدی: کمر درد شغلی، حمل بار، روش UTAH
نوع مطالعه: كاربردي |