دوره 2، شماره 3 - ( آبان 1397 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 210-202 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ABEDI M, GHANBARY SARTANG A, HABIBI E, PALYZBAN F. Evaluation of the Back Compressive Force (BCF) using the UTAH Method in Manual Handling Tasks among Workers of a Chemical Manufacturing Company . ohhp 2018; 2 (3) :202-210
URL: http://ohhp.ssu.ac.ir/article-1-168-fa.html
عابدی محبوبه، قنبری سرتنگ ایوب، حبیبی احسان الله، پالیزبان فیض الله. ارزیابی بار فشاری وارد بر کمر در وظایف با حمل دستی بار به روش UTAH در کارگران یک شرکت تولید مواد شیمیایی . بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1397; 2 (3) :202-210

URL: http://ohhp.ssu.ac.ir/article-1-168-fa.html


گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (2633 مشاهده)
مقدمه: کمردرد شغلی یکـی از شایعترین بیماریها و آسیب های شغلی در جهان می باشد و بــر روی سلامت جسمی و روانی افراد تاثیر می گذارد. هدف از این مطالعه ارزیابی بار فشاری وارد بر کمر در وظایف با حمل دستی بار به روش UTAH  در کارگران یک شرکت تولید مواد شیمیایی بود.
روش بررسی: این یک مطالعه توصیفی و مقطعی بود که بر روی 35 نفر از افراد شاغل یک کارخانه مواد شیمیایی که با حمل بار در ارتباط بودند در فروردین و اردیبهشت 1397 به روش نمونه گیری تصادفی ساده انجام شد. در این مطالعه برای جمع‌آوری داده‌ها از روش UTAH و پرسشنامه استاندارد کرنل استفاده شد. برای آنالیز داده‌ها از نرم افزار 19SPSS و آمار توصیفی و آزمون آنوا استفاده شد.
یافته‌ها: متوسط میزان بار فشاری وارد بر کمر بر اساس روش UTAH برای مشاغل مختلف نشان داد که بار فشاری وارد بر کمر برای مشاغل واحد تعمیرات (400 کیلوگرم)، واحد تخلیه و بارگیری (460 کیلوگرم ) و واحد انبار مواد (370 کیلوگرم ) بیش از حد مجاز می باشد. همچنین نتایج حاصل از پرسشنامه کرنل نشان داد که 68 درصد (24 نفر) از  افراد در مشاغل مورد نظر از درد کمر رنج می برند.
نتیجه گیری: یافته های این پژوهش نشان داد روش UTAH، جهت برآورد نیروی وارد بر کمر در وظایف حمل بار مفید می­باشد. 68 درصد افراد شرکت کننده در مطالعه دارای کمر درد شغلی می باشند و باید اقدامات مداخله ای لازم برای کاهش این اختلالات شغلی صورت گیرد.
 
واژه‌های کلیدی: کمر درد شغلی، حمل بار، روش UTAH
متن کامل [PDF 550 kb]   (887 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: 1397/8/23 | پذیرش: 1397/8/23 | انتشار: 1397/8/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه بهداشت کار و ارتقا سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Occupational Hygine and Health Promotion Journal

Designed & Developed by : Yektaweb