PAKBAZ H R, AMINI NASAB A, DELAVAR A.
Identification and Evaluation of Human Errors of Operator of Digger Cabin in Drilling Rig Using the SHERPA Technique
. ohhp 2019; 3 (2) :156-168
URL:
http://ohhp.ssu.ac.ir/article-1-196-fa.html
پاکباز حمیدرضا، امینی نسب انوش اسادات، دلاور امین. شناسایی و ارزیابی خطاهای انسانی اپراتور کابین حفار در یکی از دکلهای حفاری
خشکی با استفاده از تکنیک SHERPA
. بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1398; 3 (2) :156-168
URL: http://ohhp.ssu.ac.ir/article-1-196-fa.html
گروه مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
چکیده: (2307 مشاهده)
مقدمه: امروزه در بسیاری از محیطهای شغلی، بروز یک خطای انسانی میتواند به حادثهای فاجعه بار منتهی شود که خطاهای انسانی عامل اصلی حوادث محسوب میشوند.
روش بررسی: تحقیق کنونی با هدف شناسایی و ارزیابی خطاهای انسانی اپراتور کابین حفار صورت گرفت. وظایف اصلی و زیر وظایف اپراتور کابین حفار بر اساس روش آنالیز سلسله مراتبی وظیفه (HTA) تعیین شد که شامل 4 وظیفه اصلی و 29 زیر وظیفه بود. سپس اقدام به شناسایی خطاهای انسانی متناظر با زیر وظایف اپراتور، بر اساس روش SHERPA گردید. تعداد 76 خطای انسانی شناسایی و ارزیابی شد. 38 خطای انسانی مربوط به زیر وظایف بازرسی، 20 مورد بخش عملیات، 12 مورد در بخش گزارشدهی و 6 خطای انسانی نیز در بخش مربوط به تعویض شیفت بود.
یافتهها: بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه، 12 خطای انسانی در سطح غیرقابل قبول، 26 خطا در سطح نامطلوب، 34 مورد در سطح قابل قبول با تجدید نظر و 2 مورد در سطح قابل قبول بدون تجدید نظر ارزیابی گردید. نتایج تحقیق نشان داد که انجام فعالیتهایی مانند مکالمه با موبایل در زمان کنترل رشته درون چاهی، مهمترین خطای انسانی برای اپراتور است که احتمال وقوع بالای این خطا، منجر به این عدد اولویت ریسک شده است.
نتیجهگیری: نتایج تحقیق نشان داد که تکنیک SHERPA ، میتواند به عنوان روشی موثر و سودمند جهت مطالعه خطاهای انسانی در اتاقهای کنترل صنایع نفتی مانند کابین حفار بکار برده شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
HSE دریافت: 1397/11/8 | انتشار: 1398/6/24