دوره 4، شماره 2 - ( مرداد 1399 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 195-183 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghorpanpour A, Atari S, Babayi Mesdaraghi Y. Investigating Factors Related to Situational Awareness in Hospital Operative Surgery Rooms|: A review study. ohhp 2020; 4 (2) :183-195
URL: http://ohhp.ssu.ac.ir/article-1-273-fa.html
قربانپور علیرضا، عطاری صابر، بابایی مسدرقی یوسف. بررسی فاکتورهای مرتبط با آگاهی موقعیتی در اتاق عمل‌های جراحی بیمارستان : یک مطالعه مروری. بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1399; 4 (2) :183-195

URL: http://ohhp.ssu.ac.ir/article-1-273-fa.html


چکیده:   (1888 مشاهده)
چکیده
مقدمه: آگاهی از موقعیت و وضعیت بیمار برای کادر پزشکی ضروری است. این آگاهی نیازمند طبقه ­بندی و اولویت‌­بندی مؤثر عملکردهاست تا خطای انسانی کمتر شود. عوامل مختلفی با آگاهی موقعیتی در متخصصین مراقب سلامت، به‌ویژه در اتاق‌های عمل جراحی در ارتباط هستند. این مطالعه مروری به بررسی فاکتورهای تأثیرگذار بر آگاهی موقعیتی کارکنان سلامت اتاق‌های عمل پرداخته‌ است.
روش ­بررسی: . تمام  مقاله های مرتبط با  اگاهی  موقعیتی در محیط اتاق عمل  در بین  سالهای 2010 تا 2018 مورد مطالعه  قرار گرفتند، برای جستجو، از پایگاه­های اطلاعاتی خارجی Scopus، Google scholar ، web of science و PubMedو از پایگاه‌های داخلیSID، (Iran medex)، (Magiran)، (Medlib) و (Civilica) استفاده شد. برای جستجو در این پایگاه­ها از کلید­واژه­های: situation awareness، operating room surgery، nurse، Healthcare specialist، Hospital health staff به صورت جداگانه وترکیبی استفاده شد، با توجه به معیار ورود به مطالعه که درنظر گرفتن انطباق هدف آن با معیارهای مرتبط با آگاهی موقعیتی در اتاق عمل بود، مقالات مورد نظر انتخاب گردید.
یافته‌ ها: با توجه به معیارهای انتخابی تعریف شده، 6 مقاله حائز شرایط ورود به مطالعه شدند. مستندات موجـود مربـوط به بازه زمانی سال‌های 2013 تا 2018 است که از نظر روش­ کار و نتایج حاصله با یکدیگر مقایسه شدند. به صورت کلی با تقویت آگاهی موقعیتی کارکنان اتاق عمل، آن‌ها می­توانند وضعیت حال حاضر بیمار را در نظر بگیرند، موقعیت و وضعیت محیط و هم­چنین شرایط بیمار و خود را درک کنند و توانایی پیش­بینی وضعیت آینده را با توجه به دو مرحله­ی قبل داشته باشند.
نتیجه ‌گیری: چهار عامل آموزش، فاکتورهای صوتی، تجهیزات و ویژگی­های فردی بیش­ترین تأثیرگذاری را بر آگاهی موقعیتی داشتند. آموزش به کارکنان، استفاده از موسیقی­های ملایم، مانیتورهای تلفیقی، حرکات بدنی در هنگام کار و کارکنان باتجربه ازجمله عوامل تاثیرگذاری هستند که در میزان آگاهی موقعیتی افراد در اتاق عمل نقش مهمی ایفا می­کنند.
عامل اصلی در افزایش سطح آگاهی موقعیتی، تجربه عملی یا انتقال این تجربه از طریق آموزش است. این مهم موجب شکل‌گیری یک مهارت ذهنی پایدار در متخصصین مراقبت سلامت می‌شود که به نوبه موجب افزایش سطح آگاهی موقعیتی می‌شود.
متن کامل [PDF 962 kb]   (837 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ارگونومی
دریافت: 1398/10/26 | پذیرش: 1399/3/2 | انتشار: 1399/5/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه بهداشت کار و ارتقا سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Occupational Hygine and Health Promotion Journal

Designed & Developed by : Yektaweb