SHAKERI I, HORBANIAN R, SAMAVATIAN H, NOURI A. Identifying and Prioritizing the Factors Affecting Happiness among Ceiling Cranes Staff of Isfahan Mobarakeh Steel Company. ohhp 2020; 4 (3) :255-267
URL:
http://ohhp.ssu.ac.ir/article-1-281-fa.html
شاکری ایمان، قربانیان رضا، سماواتیان حسین، نوری ابوالقاسم. تعیین و اولویت بندی عوامل مؤثر بر شادکامی کارکنان جرثقیلهای سقفی فولاد مبارکه اصفهان. بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1399; 4 (3) :255-267
URL: http://ohhp.ssu.ac.ir/article-1-281-fa.html
گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده: (1577 مشاهده)
چکیده
مقدمه: دستاوردهای شادکامی در کار به حدی قابل توجه و اثر بخش بوده است که بسیاری از سازمانها را بر آن داشته تا از کاربردهای شادکامی در کار به مثابه یک رویکرد نوین و کارآمد در خلق مزیت رقابتی پایدار برای سازمانها یاد کنند. از این رو بررسی عواملی که منجر به ارتقا شادکامی می شود، حائز اهمیت است. هدف پژوهش حاضر، تعیین و اولویت بندی عوامل موثر بر شادکامی کارکنان جرثقیلهای سقفی فولاد مبارکه اصفهان می باشد.
روش بررسی: این پژوهش از نوع توصیفی _تحلیلی است. نمونه آماری پژوهش شامل120 نفر از کارکنان جرثقیل های سقفی فولاد مبارکه بود که به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای سنجش متغیرهای پژوهش از پرسشنامه های؛ شادکامی اکسفورد، شخصیت نئو، کیفیت زندگیکاری والتون، سلامت عمومی و جمعیت شناختی استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از ضرایب همبستگی پیرسون، اسپیرمن، تحلیل واریانس یک راهه، تحلیل رگرسیون گام به گام و تحلیل رگرسیون تعدیلی انجام شد.
یافته ها: یافته ها نشان داد که برونگرایی رابطه مثبت و معنادار و روانرنجوری رابطه منفی و معناداری با شادکامی کارکنان دارد(0/05p<). همچنین بین مولفه های کیفیت زندگی کاری و شادکامی نیز رابطه معنادار مثبتی دیده شد(0/01p<). مولفه های مقیاس سلامت عمومی(GHQ) رابطه منفی معناداری با شادکامی کارکنان نشان دادند(0/01p<) اما بین متغیرهای جمعیت شناختی و شادکامی رابطه معناداری به دست نیامد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد در اولویت بندی این عوامل ابتدا سلامت عمومی و سپس کیفیت زندگی کاری و برخی از متغیرهای جمعیت شناختی به ترتیب بالاترین سهم را در پیش بینی شادکامی کارکنان نشان دادند.
نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاکی از آن بود که مولفه های مربوط به سلامت عمومی و کیفیت زندگی کاری میتوانند تا حد زیادی میزان شادکامی را تبیین کنند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
کلیه موضوعات بهداشت حرفه ای دریافت: 1398/11/20 | پذیرش: 1399/8/4 | انتشار: 1399/9/6