دوره 4، شماره 4 - ( 11-1399 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 378-367 | برگشت به فهرست نسخه ها

Gorzin A, sadeghi M. The Relationship between Safety Culture and Some Demographic Variables of Aboureihan Pharmaceutical Company Staff in Tehran. ohhp 2021; 4 (4) :367-378
گرزین عبدالرضا، صادقی ماندانا. بررسی ارتباط بین فرهنگ ایمنی با برخی از متغیرهای جمعیت شناختی در کارکنان شرکت داروسازی ابوریحان تهران. بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1399; 4 (4) :367-378

گروه پدافند غیرعامل، دانشکده دفاع ملی، دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی، تهران، ایران

هدف:
یکی از روش های قطعی درکاهش حوادث شغلی در میان کارگران ارتقاء فرهنگ ایمنی آنان  می باشد. با توجه به اینکه شرکت داروسازی ابوریحان از شرکت های نمونه و برگزیده کشور در امر داروسازی می باشد؛ با استناد بر شواهد و مدارک مستند و همچنین جمع آوری اطلاعات از منابع معتبر، در زمینه بررسی فرهنگ ایمنی کارکنان تحقیق ذیل به عمل آمد.
روش بررسی: این پژوهش از نوع توصیفی – پیمایشی و جامعه آماری شامل تمامی کارکنان(400نفر) می باشد. گروه نمونه این تحقیق شامل 135 نفر بود و از کل جامعه آماری به طورتصادفی انتخاب گردید. روش نمونه گیری تصادفی ساده بود و اطلاعات مورد نظر از طریق تکمیل پرسشنامه های اطلاعات فردی- شغلی، فرهنگ ایمنی بدست آمد. ضریب اعتبار و روایی پرسشنامه فرهنگ ایمنی توسط چند تن از متخصصان تایید گردید. روش های آماری بکارگرفته شده عبارتند از:  آمارتوصیفی (جهت نمایش جداول فراوانی و درصد) و آمار استنباطی.

یافته ها: یافته های این تحقیق نشان داد فرهنگ ایمنی در کارکنان شرکت، بالاتر از حد متوسط بوده و بین متغیر فرهنگ ایمنی با محل فعالیت و میانگین حقوق رابطه معنادار (α=0/05) وجود دارد اما بین فرهنگ ایمنی با جنسیت، وضعیت تاهل، سطح تحصیلات، سابقه کار، عنوان شغلی، آموزش و سن رابطه معناداری از نظر آماری مشاهده نمی شود. همچنین جدول تحلیل واریانس نتایج ضریب تعیین رگرسیون تاثیر متغیر های جمعیت شناختی را تائید می‌کند.
نتیجه گیری: توان پیش بینی سطح فرهنگ ایمنی از طریق جنسیت، وضعیت تاهل، آموزش، تحصیلات، سابقه کار، عنوان شغلی، محل فعالیت و سن وجود دارد.

متن کامل [PDF 863 kb]   (502 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (309 مشاهده)
دریافت: 1399/4/19 | پذیرش: 1399/11/4 | انتشار: 1399/12/4