MORADI B, BARAKAT S, KHALAGHI DEHABADI P, MAHMOUDIAN Y. Risk-Based InspectionTechnique and Critical Success Factors in its Implementation to Improve Risk and Process Safety-Based Management Systems: A review study. ohhp 2021; 5 (1) :76-93
URL:
http://ohhp.ssu.ac.ir/article-1-309-fa.html
مرادی بهنام، برکات سمیرا، خالقیدهآبادی پیمان، محمودیان یزدان. تکنیک بازرسی بر مبنای ریسک و فاکتورهای بحرانی موفقیت در پیاده سازی آن به منظور بهبود سیستمهای مدیریتی مبتنی بر ریسک و ایمنی فرآیند: مطالعه مروری. بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1400; 5 (1) :76-93
URL: http://ohhp.ssu.ac.ir/article-1-309-fa.html
گروه سلامت،ایمنی و محیط زیست، دانشکده بهداشت و ایمنی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده: (1925 مشاهده)
چکیده
مقدمه: بازرسی بر مبنای ریسک ابزار قدرتمندی است که توسط مؤسسه نفت آمریکا جهت پاسخ به نیازهای صنایع فرآیندی ارائه شده است. تمرکز اصلی این روش روی بازرسی، مدیریت یکپارچگی، نگهداری و تعمیرات و همچنین کاهش وقوع ازکارافتادگی سیستم میباشد. هدف از این مطالعه تکنیک بازرسی بر مبنای ریسک و فاکتورهای بحرانی موفقیت در پیاده سازی آن به منظور بهبود سیستمهای مدیریتی مبتنی بر ریسک و ایمنی فرآیند میباشد.
روش بررسی: در این مطالعه مروری، ابتدا فهرستی از واژگان کلیدی مبتنی بر عنوان پژوهش شامل فاکتورهای بحرانی موفقیت (Critical Success Factors: CSF)، ارزیابی ریسک، ایمنی فرآیند، مدیریت خوردگی، برنامه بازرسی، مکانیزم خرابی، بازرسی بر مبنای ریسک (Risk-based Inspection: RBI) (نگهداری و تعمیرات مبتنی بر ریسک (Risk-based Maintenance: RBM)، مدیریت یکپارچه مبتنی بر ریسک (Risk-based Integrity Management: RBIM) و مدیریت یکپارچه دارائی (Asset Integrity Management: AIM) مشخص و سپس هر واژه به طور اختصاصی و بدون محدودیت زمانی در پایگاه های اطلاعاتی داخلی و خارجی Science Direct, PubMed, Google Scholar, SID, Google Search, Magiran, Civilica و Scopus مورد جستجو قرار گرفت.
یافتهها: مرور نظامند مطالعات مختلف نشان داد که فاکتورهای بحرانی موفقیت بستر لازم برای اجرای هرچه بهتر روش بازرسی بر مبنای ریسک را در صنایع فرآیندی فراهم می آورد و عوامل ضروری برای اجرای موثر روش RBI محسوب میشوند.
نتیجهگیری: آنالیز یافتهها نشان داد که شناسایی CSFها می توانند اجرای مؤثر RBI را در صنایع بهبود بخشد و مزایای ذکر شده برای این روش را تضمین کند. از طرف دیگر اجرای مهندسی و دقیق روش RBI منجر به پیاده سازی هرچه بهتر سیستمهای مدیریتی مبتنی بر ریسک و ایمنی فرآیند و ارتقاء آن ها خواهد شد.
نوع مطالعه:
گزارش مورد |
موضوع مقاله:
ایمنی دریافت: 1399/5/5 | پذیرش: 1400/2/10 | انتشار: 1400/3/2