KOUHNAVARD B, ASDIAR M, HONARBAKHSH M, ZARE M R, SHAHMOHAMMADI Z. Investigation of Internet Addiction and Its Relationship with Sleep Quality and Depression among Dormitory Students of Larestan School of Health. ohhp 2021; 5 (2) :106-117
URL:
http://ohhp.ssu.ac.ir/article-1-335-fa.html
کوهنورد بهرام، اسدیار مرجان، هنربخش مرضیه، زارع محمدرضا، شاه محمدی زهرا. بررسی اعتیاد به اینترنت و ارتباط آن با کیفیت خواب و افسردگی در میان دانشجویان خوابگاهی دانشکده بهداشت لارستان. بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1400; 5 (2) :106-117
URL: http://ohhp.ssu.ac.ir/article-1-335-fa.html
گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت اوز، دانشکده علوم پزشکی لارستان، لارستان، ایران.
چکیده: (2095 مشاهده)
چکیده
مقدمه: اعتیاد به اینترنت بر سلامت و بهداشت روان تاثیر منفی میگذارد و منجر به ناراحتی و اختلال بالینی میشود لذا این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین اعتیاد به اینترنت با کیفیت خواب و افسرگی در دانشجویان خوابگاهی انجام شد.
روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه توصیفی – تحلیلی بود. از انجایی که در این مطالعه تمام دانشجویان ساکن خوابگاهها شرکت کردهاند (۹۵ نفر)، روش نمونهگیری بصورت سرشماری انجام شد. در این طرح از سه پرسشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ، پرسشنامه افسردگی گلدبرگ و پرسشنامه کیفیت خواب پترزبورگ استفاده شد. جهت آنالیز آماری دادهها از آمار توصیفی همچون میانگین، انحراف معیار و همچنین آزمونهای آماری تحلیلی نظیر آنالیز واریانس یکطرفه با نرمافزار SPSS ۲۲ استفاده شد.
یافتهها: از بین دانشجویان مورد بررسی ۶۳ نفر (%۳/۶۶) از لحاظ اعتیاد به اینترنت در سطح نرمال بودند، ۳۱ نفر (%۶/۳۲) اعتیاد خفیف و ۱نفر اعتیاد شدید به اینترنت داشتند. بررسی میزان افسردگی در بین دانشجویان نشان داد که از بین ۹۵ نفر، تعداد ۲۲ نفر دارای افسردگی خفیف به متوسط و ۱۰ نفر دارای افسردگی مرزی هستند. میانگین نمره کیفیت خواب دانشجویان۸۸/۲± ۳۸/۷ بود و ارتباط معنیداری بین آن و اعتیاد به اینترنت وجود داشت (۰۰۱/۰> P ).
بحث و نتیجهگیری: با توجه به شیوع اعتیاد به اینترنت بین دانشجویان و ارتباط معنیدار آن با افسردگی و بیخوابی، باید برنامهریزیهای لازم به منظور پیشگیری از این مشکل بهداشتی انجام شود.
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
ارگونومی دریافت: 1399/8/8 | پذیرش: 1400/5/4 | انتشار: 1400/6/14