دوره 6، شماره 2 - ( 5-1401 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 279-269 | برگشت به فهرست نسخه ها

POURARJMAND A, MOHAMADI H. Evaluation of the Emergency Management Conditions Program in HSE-MS: A Case Study on a Car Dashboard Manufacturing Company (Rasti Kar Alborz). ohhp 2022; 6 (2) :269-279
پورارجمند علی، محمدی حامد. ارزیابی برنامه مدیریت شرایط اضطراری در حوزه HSE-MS (مطالعه موردی: شرکت ساخت داشبورد خودرو (راستی کار البرز)). بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1401; 6 (2) :269-279

گروه مدیریت سلامت، ایمنی و محیط زیست، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران
مقدمه: هدف از این مطالعه بررسی رابطه بین مدیریت شرایط اضطراری در حوزه (HSE _ MS) در شرکت داشبورد سازی راستی کار البرز در استان قزوین میباشد.
روش: پژوهش حاضر از نوع تحقیقات توصیفی و با رویکرد پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش را کارکنان شاغل در شرکت راستی کار البرز تشکیل می­دادند. با استفاده جدول کریس _ مورگان، 169 نفر با بهره‌­گیری از روش نمونه­‌گیری طبقه­ای نسبی به‌عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند. به­ منظور جمع‌­آوری داده­‌ها از پرسشنامه­‌های ویژگی­‌های جمعیت شناختی، پرسشنامه‌­های محقق ساخته مدیریت شرایط اضطراری و مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط­زیست (HSE _ MS) استفاده شد که روایی آن‌ها توسط اساتید متخصص تأیید شده، و پایایی پرسشنامه­‌ها از طریق آلفای کرونباخ ­به ترتیب 0/90 و 0/85 برآورد گردید. در تجزیه‌وتحلیل داده­‌ها از آمار توصیفی (شاخص‌­های پراکندگی) و آمار استنباطی (همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی) به‌وسیله­ نرم‌­افزار SPSS18 استفاده شد.
یافته‌­ها: نتایج مطالعه نشان داد بین مؤلفه‌های سطح درک کارکنان از مدیریت شرایط اضطراری با مدیریت (HSE _ MS) رابطه مثبت و معنی­داری وجود دارد (0/19 r: و 0/001 p ≤) و همچنین ضریب رگرسیون برابر با 0/44 است.
نتیجه­‌گیری: در پژوهش حاضر، توان پیش­بینی‌­کنندگی و تبیین ابعاد مدیریت (HSE _ MS) برای مؤلفه مدیریت شرایط اضطراری در شرکت انتخابی درحد متوسط است.  ابعاد مدیریت (HSE _ MS) از سطح متوسط بالاتر است. با توجه به اهمیت مدیریت شرایط اضطراری در شرکت و نقش بسزای مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط­زیست در این زمینه پیشنهاد می­شود برنامه­‌هایی نظیر برگزاری دوره­‌های آموزشی برای کارکنان ارائه گردد.
واژه‌های کلیدی: اضطراری، ایمنی، بهداشت، محیط‌زیست، HSE - MS
متن کامل [PDF 825 kb]   (206 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (546 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: HSE
دریافت: 1401/1/26 | پذیرش: 1400/11/10 | انتشار: 1401/5/4