دوره 1، شماره 2 - ( آبان 1396 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 93-80 | برگشت به فهرست نسخه ها

REZAEE M, GIVEHCHI S, NASRABADI M. Fire Risk Assessment in Hotels and Resorts Using FRAME (A case study of four-star hotels in Mashhad). ohhp 2017; 1 (2) :80-93
رضایی میثم، گیوه چی سعید، نصرآبادی مهناز. ارزیابی ریسک حریق در هتل‌ها و مراکز اقامتی به روش FRAME (مطالعه موردی هتل‌های چهار ستاره منتخب مشهد). بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1396; 1 (2) :80-93

گروه محیط زیست، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران، تهران، ایران
مقدمه: حریق یکی از حوادثی است که پیامدهای جانی، مالی و زیست محیطی ناگواری را برای جوامع به دنبال دارد و همه ساله در جوامع مختلف افراد بیشماری قربانی این حادثه می­ شوند. شهر مشهد به عنوان یک کلان شهر مذهبی همه ساله شاهد حضور تعداد زیادی از مسافران می­ باشد و به همین دلیل از لحاظ تعداد هتل­ ها و مراکز اقامتی رتبه نخست را در کشور دارا می­ باشد.
روش بررسی: این پژوهش به صورت مشاهده­ای توصیفی و جهت ارزیابی ریسک حریق تعدادی از هتل­ های چهار ستاره منتخب شهر مشهد با استفاده از روش ارزیابی مهندسی ریسک حریق FRAME)) انجام گرفت. در این روش ابتدا ساختمان به واحدهای مطالعاتی تقسیم و چک لیست جمع آوری اطلاعات برای هر واحد به طور جداگانه تکمیل شد، سپس اطلاعات وارد نرم افزار Excel و نتایج ارزیابی ریسک هر واحد به طور جداگانه محاسبه گردید.
یافته ­ها: نتایج مطالعه نشان می ­دهد که مهمترین و بالاترین مقدار ریسک حریق در هتل­ های مشهد مربوط به ریسک برآورد شده برای افراد می­باشد و همچنین مهمترین و پر ریسک­ترین قسمت هتل­ ها از نظر بروز حریق طبقات زیرزمین بوده که معمولاً واحدهای تاسیسات، انبار، لاندری در آن قرار دارد.
نتیجه گیری: با بررسی نتایج ارزیابی­های راهکار پیشنهادی برای کاهش ریسک حریق هتل­ های چهار ستاره شهر مشهد اجرای دقیق مقررات ملی ساختمان و آیین نامه­ های سازمان نظام مهندسی و آتش نشانی می­ باشد. همچنین به دلیل بالا بودن ریسک حریق در طبقات منفی هتل­ ها در نظر گرفتن اقدامات خاص کنترلی جهت کاهش ریسک الزامی می­ باشد.

واژه‌های کلیدی: هتل، FRAME، ارزیابی ریسک، حریق
دریافت: 1396/5/16 | پذیرش: 1396/7/1 | انتشار: 1396/8/9