برازنده اسماء، کاکایی حجت الله. ارزیابی ریسک کارکنان بخش مراقبت های بهداشتی درمانی شاغل در بیمارستان به روش MAPO Index. بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1396; 1 (3) :185-193
URL: http://ohhp.ssu.ac.ir/article-1-68-fa.html
دانشجوی دکترا، گروه بهداشت حرفهای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده: (3257 مشاهده)
مقدمه: تجهیزات غیر استاندارد به لحاظ ارگونومی تاثیر بسزایی در افزایش بیماری اسکلتی عضلانی دارند و پرسنل شاغل در بخشهای درمانی نیز جهت جابجایی بیماران با این مشکلات درگیر هستند. مطالعه حاضر با هدف بررسی این گروه به عنوان قشر آسیب پذیر صورت گرفت.
روش بررسی: مطالعه حاضر به صورت توصیفی تحلیلی در سال 1391 در بیمارستانهای امام خمینی و شهید مصطفی خمینی شهر ایلام انجام گرفت. برای اجرای مطالعه از فرم مربوط به MAPO Index استفاده شد. در این روش فاکتورهای متعددی از جمله بلندکردن، کمک جزئی، ضریب ویلچر و غیره مورد بررسی قرار میگیرند. برای آنالیز دادهها از نرم افزار SPSS16 استفاده شد.
یافته ها: تعداد 95 نفر از افراد شاغل در بیمارستانهای امام خمینی و شهید مصطفی خمینی از 20 بخش انتخاب شدند که وظیفه جابجایی بیمار را به عهده داشتند. بیشترین حالت جابجایی از نوع تخت به ویلچر (بیمارستان امام خمینی 67 درصد، بیمارستان شهید مصطفی 61 درصد) بود. متوسط عدد نهایی MAPO Index در بیمارستان امام و شهید مصطفی به ترتیب برابر با 2/25 و 4/14 بود که نسبت به حالت طبیعی (5/1-0) خیلی بالاتر بود.
نتیجه گیری: در این مطالعه عدد به دست آمده برای شاخص MAPO Index در باند قرمز قرار گرفت که نشان دهنده میزان ریسک بالای کمر درد ناشی از جابجایی بیماران در بین پرسنل است، از این رو برای کنترل این امر نیاز به برنامهریزی سریع و کوتاه مدت مراقبتهای بهداشتی، استفاده از وسایل کمکی مناسب در جابجایی بیماران و آموزش نحوۀ صحیح جابجایی بیماران به شیوۀ ارگونومی است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
ایمنی دریافت: 1396/11/4 | پذیرش: 1396/11/4 | انتشار: 1396/11/4