FALLAH MADVARI R, FALLAH MADVARI A, MOSAFARKHANI M, MOHAMMADIAN Y, LAAL F. Risk Assessment by FMEA Method and the Impact of Deploying an Integrated Management System (IMS) Risk Priority Number (RPN). ohhp 2018; 2 (1) :32-39
URL:
http://ohhp.ssu.ac.ir/article-1-96-fa.html
فلاح مدواری روح الله، فلاح مدواری علیرضا، موسی فرخانی محسن، محمدیان یوسف، لعل فریدون. ارزیابی ریسک به روش FMEAو تاثیر استقرار سیستم مدیریت یکپارچه (IMS) بر عدد اولویت ریسک (RPN). بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1397; 2 (1) :32-39
URL: http://ohhp.ssu.ac.ir/article-1-96-fa.html
گروه بهداشت حرفهای، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، تهران، ایران
چکیده: (5222 مشاهده)
مقدمه: ارزیابی ریسک یک روش سازمان یافته برای شناسایی خطرات و برآورد ریسک برای کاهش ریسک به یک سطح قابل قبول بوده است. همچنین با توجه به روند رو به افزایش پیاده سازی سیستم مدیریت یکپارچه (IMS) در صنایع مختلف جهت بهبود سطح استانداردهای ایمنی، بهداشت و محیطزیست بر آن شدیم تا تاثیر استقرار این سیستم را بر شاخصهای پایش عملکرد ایمنی با استفاده از ارزیابی ریسک به روشFMEA و محاسبه مقدار RPN بسنجیم.
روش بررسی: این مطالعه یک پژوهش مداخله ای میباشد. در این مطالعه ابتدا تمامی فعالیتهای پر خطر سازمان شناسایی گردید، سپس مقدار RPN را با استفاده از حاصلضرب شدت (A)، احتمال (B) و کشف (C) به دست آمد و با توجه به سطح قابل قبول سازمان و نمودار پارتو (80:20) RPN های غیر قابل قبول سازمان شناسایی و برای آنها اقدام اصلاحی انجام شد.
یافته ها: میانگین RPN طی سالهای 1389 تا 1393 به طور معنیداری کاهش یافته است. با توجه به اینکه تعداد فعالیتها با گسترش خط تولید افزایش یافته ولی محاسبات نشان میهد که در سال 91 و 93 به طور معنیداری مقدار RPN نسبت به سالهای پیشین کاهش یافته است (05/0>P).
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان میدهد که پیاده سازی سیستم مدیریت یکپارچه (IMS) به طور معنیداری بر روی شاخصهای ارزیابی ریسک ایمنی به روش FMEA تاثیرگذار بوده و باعث بهبود سطح ایمنی کارخانه مورد مطالعه گردیده است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
ایمنی دریافت: 1397/3/2 | پذیرش: 1397/3/2 | انتشار: 1397/3/2