دوره 2، شماره 1 - ( اردیبهشت 1397 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 39-32 | برگشت به فهرست نسخه ها

FALLAH MADVARI R, FALLAH MADVARI A, MOSAFARKHANI M, MOHAMMADIAN Y, LAAL F. Risk Assessment by FMEA Method and the Impact of Deploying an Integrated Management System (IMS) Risk Priority Number (RPN). ohhp 2018; 2 (1) :32-39
فلاح مدواری روح الله، فلاح مدواری علیرضا، موسی فرخانی محسن، محمدیان یوسف، لعل فریدون. ارزیابی ریسک به روش FMEAو تاثیر استقرار سیستم مدیریت یکپارچه (IMS) بر عدد اولویت ریسک (RPN). بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1397; 2 (1) :32-39

گروه بهداشت حرفه‌ای، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، تهران، ایران
مقدمه: ارزیابی ریسک یک روش سازمان یافته برای شناسایی خطرات و برآورد ریسک برای کاهش ریسک به یک سطح قابل قبول بوده است. همچنین با توجه به روند رو به افزایش پیاده سازی سیستم مدیریت یکپارچه (IMS) در صنایع مختلف جهت بهبود سطح استانداردهای ایمنی، بهداشت و محیط­زیست بر آن شدیم تا تاثیر استقرار این سیستم را بر شاخص­های پایش عملکرد ایمنی با استفاده از ارزیابی ریسک به روشFMEA  و محاسبه مقدار RPN بسنجیم.
روش بررسی: این مطالعه یک پژوهش مداخله ای می­باشد. در این مطالعه ابتدا تمامی فعالیت­های پر خطر سازمان شناسایی گردید، سپس مقدار RPN را با استفاده از حاصلضرب شدت (A)، احتمال (B) و کشف (C) به دست آمد و با توجه به سطح قابل قبول سازمان و نمودار پارتو (80:20) RPN  های غیر قابل قبول سازمان شناسایی و برای آن­ها اقدام اصلاحی انجام شد.
یافته­ ها: میانگین RPN طی سال­های 1389 تا 1393 به طور معنی­داری کاهش یافته ­است. با توجه به اینکه تعداد فعالیت­ها با گسترش خط تولید افزایش یافته ولی محاسبات نشان می­هد که در سال 91 و 93 به طور معنی­داری مقدار RPN نسبت به سال­های پیشین کاهش یافته است (05/0>P).
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می­دهد که پیاده سازی سیستم مدیریت یکپارچه (IMS) به طور معنی­داری بر روی شاخص­های ارزیابی ریسک ایمنی به روش FMEA تاثیرگذار بوده و باعث بهبود سطح ایمنی کارخانه مورد مطالعه گردیده است.
دریافت: 1397/3/2 | پذیرش: 1397/3/2 | انتشار: 1397/3/2