دوره 2، شماره 2 - ( مرداد 1397 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 156-143 | برگشت به فهرست نسخه ها

RAFIEYAN K, ARABAN S, ROMANI S, RAHMANI G, MOHSENINEZHAD L, KHATMI A. Comparison of Offshore and Onshore Employees' Job Stress of Oil and Gas Company in Western Part of Iran. ohhp 2018; 2 (2) :143-156
رفیعیان کیوان، عربان شجاع، رومانی سعید، رحمانی قدرت الله، محسنی نژاد لیلا، ختمی اعظم. مقایسه استرس شغلی کارکنان اقماری و غیراقماری شرکت نفت و گاز غرب ایران. بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1397; 2 (2) :143-156

گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
مقدمه: استرس شغلی تاثیرات منفی بر سلامت روانی و عملکرد شغلی کارکنان دارد. هدف از پژوهش حاضر مقایسه استرس شغلی و مولفه­های آن در کارکنان اقماری و غیراقماری شرکت نفت و گازغرب کشور بود.
روش بررسی: روش بررسی توصیفی علی- مقایسه­ای می­باشد. جامعه آماری به تعداد 800 نفر که شامل کلیه کارکنان اقماری و غیراقماری شرکت نفت و گاز غرب کشور در سال 1394 می­باشد. که از این تعداد 260 نفر به عنوان نمونه با استفاده ازنمونه­گیری تصادفی طبقه­ای انتخاب شده­اند. برای گردآوری داده­ها از پرسشنامه استرس شغلی کارن­بل­کیک (1995) استفاده شد. آمار توصیفی  شامل (شاخص­های حداقل، حداکثر، میانه و دامنه تغییرات) و آمار استنباطی شامل (آزمون ناپارامتری یو- من ویتنی)  استفاده شد.
یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که بین میزان استرس شغلی کارکنان اقماری و غیراقماری (01/0>(P، هم­چنین بین فشار زمان، نحوه پرداخت و ارزشیابی، اهداف شغلی، تعامل با ماشین­آلات، وضعیت فیزیکی محیط کار، حوادث محیط کار، تصمیم­گیری در محیط کار، فشارزاهای برون سازمانی کارکنان اقماری و غیراقماری تفاوت معنی داری وجود دارد (05/0>P). اما بین تعامل با همکاران و برنامه زمانی تفاوت معنی داری وجود ندارد.
نتیجه گیری: بین میزان استرس کلی کارکنان اقماری وغیراقماری تفاوت معنی داری وجود دارد.

دریافت: 1397/5/30 | پذیرش: 1397/5/30 | انتشار: 1397/5/30