ASKARI A, BAZGIR B, KARIMIFARD Z, GHOLIPOUR M, ESLAMI B, SADEGHI N. Predicting Psychological Well-Being Based on Psychological Capital Components and Stress Coping Strategies: A Case Study of Hormozgan Province Gas Company. ohhp 2022; 6 (2) :220-230
URL:
http://ohhp.ssu.ac.ir/article-1-389-fa.html
عسکری آزاده، بازگیر بهمن، کریمی فرد زهرا، قلی پور مریم، اسلامی بهاره، صادقی نجمه. پیشبینی بهزیستی روانشناختی بر اساس مؤلفههای سرمایه روانشناختی و راهبردهای مقابله با استرس: مطالعه موردی شرکت گاز استان هرمزگان. بهداشت کار و ارتقاء سلامت. 1401; 6 (2) :220-230
URL: http://ohhp.ssu.ac.ir/article-1-389-fa.html
گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده: (1302 مشاهده)
مقدمه: اهمیت روز افزون وجود کارمندان توانمند در سازمانها برای رسیدن به اهداف، بر لزوم توجه بیشتر به بهزیستی روانشناختی کارکنان و عوامل مؤثر در آن، تأکید مینماید. مطالعه حاضر با هدف بررسی نقش مؤلفههای سرمایه روانشناختی و راهبردهای مقابله با استرس در پیشبینی بهزیستی روانشناختی کارمندان شرکت گاز استان هرمزگان انجام شده است.
روش بررسی: این پژوهش با هدف کاربردی، از نوع همبستگی میباشد که به صورت مقطعی و به روش نمونهگیری خوشهای در سال 1400 بر روی 130 نفر از کارکنان شرکت گاز استان هرمزگان انجام گرفته است. به منظور جمعآوری دادهها از سه پرسشنامه سرمایه روانشناختی لوتانز (PCQ)، پرسشنامه مقابله با شرایط پراسترس فرم کوتاه (CISS-21) و پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف (RSPWB) استفاده شده است. سپس دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS-24 و آزمون رگرسیون گام به گام تجزیهوتحلیل گردید.
یافتهها: نتایج این مطالعه نشان داد بین بهزیستی روانشناختی و سرمایه روانشناختی و راهبردهای مقابلهای مسئله محور همبستگی مثبت و بین بهزیستی روانشناختی و راهبرد مقابلهای هیجان محور همبستگی منفی وجود دارد و متغیرهای امیدواری، تابآوری و راهبرد مقابلهای هیجان محور نقش پیشبینی کنندگی مؤثری بر شاخص بهزیستی روانشناختی دارند.
نتیجهگیری: بالا بودن تابآوری و امید و استفاده از سبکهای مقابلهای مسئلهمدار پیشبینی کننده بهزیستی روانشناختی بالاتر کارکنان است؛ بنابراین پیشنهاد میشود که مدیران برنامههای آموزشی بیشتری را در جهت ارتقا سرمایه روانشناختی، آموزش سبکهای مناسب مقابله با استرس و استفاده بیشتر از راهبردهای مسئلهمدار برای کارکنان در نظر گرفته و تابآوری و امید را در آنان تقویت کنند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
کلیه موضوعات بهداشت حرفه ای دریافت: 1400/5/19 | پذیرش: 1400/11/10 | انتشار: 1401/5/4